Retraite in een Friese wijngaard

Een wijngaard gelegen op de rand van het dorpje Sint Nicolaasga, in de Friese Zuidwesthoek. Rondom de statige kop-hals-rompboerderij uit 1884, genaamd De Heidepleats, is in 2005 een wijngaard aangelegd van bijna 2 hectare, beplant met 5.500 druivenstokken.

Niet alleen is deze plek de moeite waard om te bezoeken, sinds een jaar is deze plek ook beschikbaar voor retraite gasten. Mensen die even weg willen zijn uit de hectiek van alledag en tijd willen investeren in zichzelf en God.

Eigenaar Jan-Geuvert Hoogkamp: “vanuit de overtuiging dat wij geroepen zijn voor dit doel, hebben wij vanaf eind 2011 onze boerderij en wijngaard opengesteld voor mensen die er even tussenuit moeten en tot rust willen komen. Wij willen delen vanuit Gods liefde en daarom hebben wij de boerderij uitgebreid met een drietal kamers waar retraite gasten kunnen verblijven.”

De omgeving van weiland, bos en water ademt van zichzelf al rust uit. Maar daarnaast is het unieke van de retraites op de Heidepleats de mogelijkheid om rust te combineren met lichte werkzaamheden op de boerderij en in de wijngaard. Gewoon met je handen bezig zijn, kan je helpen om je hoofd leeg te maken en brengt je dichter bij de natuur en daarmee bij God.

Pure, eenvoudige kapelmomenten geven daarnaast structuur aan de dag en zetten aan tot overdenking.

In 2012 hebben we twee proefretraites gehouden, die goed zijn bevallen. Een paar reacties:

“Weg zijn uit mijn eigen omgeving en echt mezelf kunnen zijn. Dat te ervaren is voor mij heel bijzonder geweest.”

“De afgelopen dagen heb ik als heel bijzonder ervaren met nieuwe aanknooppunten voor de toekomst. Ik heb een aantal zaken kunnen loslaten en verklaren.”

“De vrijheid van eigen invulling sprak mij erg aan.”

In 2013 staan er vier retraites gepland. De eerste daarvan zal van 6 t/m 9 februari plaats vinden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.retraitefriesland.nl.

08-01-2013
Samenleving
https://www.retraitefriesland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies