Help kinderen en ouders in Oeganda naar school

In Oeganda steunt Red een Kind onderwijs aan oud en jong. Aan kinderen, jongeren en ouders. Help mee! Veel kinderen in Oeganda groeien op in een eenoudergezin, of zijn als weeskind ondergebracht bij hun grootouders. Vaak moeten ze thuis meehelpen of op het land werken.

Tijd om naar school te gaan, is er dan niet. En dat terwijl onderwijs juist zo hard nodig is in het door armoede en conflicten verscheurde land Oeganda. Veel gezinnen, dorpen en gemeenschappen zijn ontwricht geraakt. Naar school gaan is de sleutel tot verbetering van de levensomstandigheden op vele fronten! In het oosten van Oeganda wil partnerorganisatie Share An Opportunity (SAO) daarom investeren in onderwijs voor alle leeftijden. Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen de kans om hun schouders eronder te zetten.

Goed onderwijs begint al bij de peuters en kleuters. Deze jonge kinderen worden overdag alvast voorbereid op hun schoolperiode, en zo hebben moeders de handen vrij om hun werk te doen. Ook wordt het basisonderwijs voor kinderen van 5 tot 15 jaar verbeterd.

Leerkrachten worden extra getraind en buitenschoolse programma’s op het gebied van gezondheidsvoorlichting en kinderrechten zorgen voor bewustwording onder de plaatselijke bevolking.

Jongeren kunnen beroepstrainingen volgen. Ook startende ondernemers worden getraind en gestimuleerd. Met baanbemiddeling en via zelfhulpgroepen worden deze jongeren en hun ouders geholpen om hun eigen inkomsten te kunnen verdienen. Je bent immers nooit te oud om te leren. Helpt u mee om in Oeganda het onderwijs van de grond te krijgen?

Dit project is in de opstartfase. Over enige tijd kunnen we de eerste verhalen publiceren van mensen die in dit programma worden ondersteund.

Red Een Kind
30-01-2013
Buitenland
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies