Vaktrainingen in de Filippijnen

Al meer dan 16 jaar werkt Woord en Daad in de Filippijnen samen met AMG Filippijnen op het gebied van vaktraining. AMG Skilled Hands Technological College (ASHTEC) is gevestigd in agrarisch gebied op 75 km afstand van Manilla.

De organisatie begon met vijf leerlingen in een simpel gebouwtje, en is uitgegroeid tot een door de overheid erkend college. Hier studeren honderden leerlingen per jaar af. ‘Technical education toward better opportunities in life’, zo luidt de slogan van het ASHTEC.


Het belangrijkste doel van de school is kansarme jongeren een kans geven te ontsnappen uit de armoede. Dit doen zij door hen te trainen in relevante en goede vaardigheden voor een vak en het doorgeven en van (christelijke) normen en waarden. De relatie met God heeft op de school onder de docenten en leerlingen eveneens een belangrijke plaats. De school maakte vooral de laatste zes jaar een enorme groei door, zowel in grootte als in kwaliteit. Na onder andere een evaluatie veranderde de vakschool van een project dat dreigde te mislukken naar een innovatief, succesvol project met een voorbeeldfunctie voor andere scholen.


Eerst vond minder dan 50 procent van de afgestudeerden een baan en studenten met een baan hadden gemiddeld een lager inkomen dan het minimum loon. ASHTEC leerde van de evaluatie en zette innovatieve stappen. Van de laatst afgestudeerde leerlingen vond 80% binnen een half jaar een baan.

De vakschool bouwde afgelopen jaren aan een groot ondernemersnetwerk en nieuwe partnerschappen en zette een alumnivereniging op. Daarnaast springt de school in op de ontwikkelingen op de markt, waardoor flexibiliteit bij de trainingen is ontstaan. Tijdens de opleiding wordt sterk de nadruk gelegd op (christelijke) normen en waarden op de werkvloer, waardoor de studenten van ASHTEC geliefd zijn bij werkgevers.

Woordendaad
30-01-2013
Onderwijs
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies