Peter Maiden geeft het roer over aan Lawrence Tong

De internationale zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM) heeft op 7 maart 2013 haar nieuw internationale directeur benoemd, pas de derde sinds het bijna 56 jarig bestaan van OM.

De viering van deze nieuwe benoeming werd opgeluisterd door zang en dans van een Afrikaans koor van de Logos Hope, het boekenschip van OM waarmee kennis, hulp en hoop wordt gebracht. Tijdens de viering kwamen er ook groeten en goede wensen over van andere wereldzendingsorganisaties en werd de verwachting uitgesproken dat Gods zegen ook in de komende tijd op het werk van OM zal zijn, dat in 1957 begon. Er werd in het Koreaans, Hindi, Chinees en Portugees gebeden voor de aantredende internationale leider Lawrence Tong door leiders van OM en andere zendingsorganisaties, wat op inspirerende wijze werd afgesloten door oprichter en eerste internationale directeur, George Verwer.

De uit Singapore afkomstige Lawrence Tong neemt het leiderschap over van Peter Maiden, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, die deze rol vervuld heeft sinds 2003. Lawrence, voormalig directeur van de Logos II en pionier en eerste leider van het OM werk in China, zal het internationaal leiderschap per 1 september 2013 op zich nemen. ‘Het was een fantastische avond’ zegt een emotionele Tong. ‘Ik heb veel vragen over de reis die we gaan beginnen, maar we dienen die Ene die alle antwoorden heeft.’

‘Het is me een genoegen om de teugels over te dragen aan Lawrence Tong. Nu is denk ik de tijd gekomen om een capabel persoon uit het ‘Zuiden’ die beschikt over de benodigde gaven, het roer van Operatie Mobilisatie over te laten nemen’, zegt Peter Maiden. ‘Lawrence kan terugkijken op een lange en gevarieerde geschiedenis binnen OM en geniet veel respect binnen de gehele organisatie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij en Susan deze rol op zich nemen.’

Peter Maiden’s carrière bij OM omvat bijna 40 jaar. Met zijn vrouw Win trad hij in 1974 toe en leidde het OM werk in het Verenigd Koninkrijk tot 1985, toen hij de eerste mede-directeur van OM wereldwijd werd. Peter heeft ook gediend als manager van Kenswick Ministries en maakte deel uit van de besturen van veel organisaties die wereldwijd actief zijn. Hij is een zeer gewaardeerd internationaal Bijbelleraar en schrijver.

De Maidens hebben drie getrouwde kinderen en acht kleinkinderen en ze kijken er naar uit om daar in de toekomst meer tijd mee door te kunnen brengen. Peter zal actief blijven als Bijbelleraar en schrijver en zal daarnaast nog steeds op strategische wijze betrokken zijn bij het wereldwijde werk van Operatie Mobilisatie.

‘Het is voor Win en mij een grote eer geweest en we hebben er ook van genoten om in deze hoedanigheid te hebben mogen dienen. We hebben een fantastisch team om ons heen gehad aan wie we veel verschuldigd zijn.’

Lawrence Tong brengt in zijn nieuwe leiderschapsrol zowel een aanstekelijk enthousiasme voor de missie van OM als een oprechte zorg voor het welzijn van haar medewerkers waar ook ter wereld mee. Hij ontmoette de uit Amerika afkomstige Susan gedurende hun tijd op de Doulos en ze trouwden in 1989. De Tongs hebben twee volwassen zonen.

Voor Lawrence begon zijn spirituele reis in 1973 bij een evangelisatie bijeenkomst waar hij besloot Jezus Christus te volgen. In 1974 bezocht hij de Logos gedurende een bezoek van dat schip aan Singapore en in 1978 werd hij lid van het ministryteam aan boord van de Doulos. Susan kwam in 1979 aan boord van de Doulos werken en heeft in de daaropvolgende 10 jaar in diverse OM-velden gewerkt, waaronder de Doulos, in India, Bangladesh en de VS.

Als leidinggevende heeft Lawrence onder andere van 1995-2001 gediend als bestuurslid van OM Singapore, als veldleider van Taiwan van 1999-2001, als directeur van de Logos II van 2001-2005 en als projectmanager Financial Development voor OM Schepen vanuit het OM-VS kantoor in Florence, South Carolina. Sinds 2006 heeft Lawrence het snel groeiende werk van OM in China geleid, met een strategische focus op noodhulp en landbouwprojecten welke door hem en een team van locale partners zijn opgezet in de Sichuan provincie als reactie op de aardbeving daar in 2008.

‘Voor wat ik met mijn leven en het werk dat ik heb mogen doen heb kunnen bereiken ben ik veel dank verschuldigd aan het OM erfgoed dat mij heeft gevormd. Het voorbeeld van dienend leiderschap van vele OM collega’s, zowel uit het verleden als van nu, inspireert mij nog steeds’, zei Lawrence Tong.

‘Ik wil me er helemaal voor inzetten om OM op te roepen trouw te blijven aan het Evangelie en aan onze kernwaarden, om gepassioneerd wegen te vinden om hoop te brengen in de levens van mannen en vrouwen, jongens en meisjes in bijna elk deel van de wereld. Persoonlijk zal ik me blijven inspannen om OM terug te geven wat de Heer mij heeft gegeven zodat ik, en wij samen, onze generatie OM medewerkers, Zijn roeping meer waardig mogen zijn.’

Johan Immink
Operatie Mobilisatie
08-03-2013
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies