VMBO-leerlingen Greijdanus in actie voor De Verre Naasten

Van zelfgemaakte kaarsen, kniepertjes, cupcakes en schilderijen tot paardrijlessen en auto’s wassen. Drie weken lang deden honderd tweedejaars VMBO-leerlingen van het Greijdanus in Zwolle mee aan de Maak Meer Marathon van De Verre Naasten.

Voor deze actie haalden de leerlingen alles uit de kast om geld in te zamelen voor projecten in Zuid-Afrika en India. Vandaag is tijdens een feestelijke afsluiting de voorlopige opbrengst bekend gemaakt: ruim 2.700 euro. Ook de beste actievoeders werden gehuldigd.

De Maak Meer Marathon op het Greijdanus vond plaats in het kader van de maatschappelijke stage van de leerlingen. Leerlingen werden tijdens de Maak Meer Marathon partner van één van de projecten van De Verre Naasten en spaarden via zelfbedachte acties voor dit project. Daarbij ontvingen ze, als startkapitaal voor het uitvoeren van hun acties, een microkrediet van 2 euro. Met als uitdaging: maak jij, met inzet van jouw talenten, creativiteit en netwerk, er meer van?

De leerlingen slaagden er goed in om met creatieve, originele en opvallende acties meer te maken van hun startkapitaal. Hun acties waren goed te volgen via persoonlijk actiepagina’s op www.inactievoordvn.nl. Daar hielden de leerlingen een blog bij en plaatsten ze foto’s en filmpjes. De totale opbrengst bedroeg vandaag 2.709 euro, maar nog steeds komt er geld bij. Een aantal leerlingen sprong eruit met hun prestatie. Zij wonnen hiermee een dagje uit.

Hagar Prins
De Verre Naasten
12-03-2013
Jongeren
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies