Conferentie: Bijbelboek Openbaring in perspectief

Het bijbelboek Openbaring roept veel vragen op. Is het een spoorboekje voor de eindtijd? Beschrijft het de ondergang van de wereld? Of gaat het over juist over troost en hoop? Bedoeld voor lezers toen, nu of in de toekomst?

Evangelie Gemeente Soest organiseert van vrijdag 19 tot en met zondag 21 april een conferentie over het laatste Bijbelboek met verdiepende studies van prof. dr. Jan Hoek en dr. Pieter J. Lalleman. Hun overtuiging is dat Openbaring een belangrijke boodschap heeft, juist in de tijd waarin we nu leven!

Prof. dr. Jan Hoek is verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit en aan de Evangelische Theologische Faculteit Leuven (België). Daarnaast is hij docent dogmatiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en directeur van de Theologische Hogeschool van de Gereformeerde Bond ‘Johannes Calvijn’. Jan Hoek heeft een groot aantal boeken (alleen en samen) geschreven o.a. Hoop op God (eschatologische verwachting).

Dr. Pieter J. Lalleman is een nieuwtestamenticus die sinds 2000 in Londen woont en werkt. Hij doceert daar aan het bekende Spurgeon’s College en is sinds 2002 tevens ‘Academic Dean’, een combinatie van hoofd onderwijs en studentendecaan. Hij studeerde theologie in Utrecht en was gedurende zeven jaar leraar aan een school voor middelbaar beroepsonderwijs. Hij doceerde Nieuwe Testament aan de Evangelische Hogeschool en aan het Seminarium van de Unie van Baptistengemeenten. Pieter Lalleman werkte mee aan de Studiebijbel en schrijft in het tijdschrift Ellips over Bijbelse archeologie.

Programma

Vrijdagavond: Visies op het boek Openbaring

Zaterdagochtend: Het belang van Openbaring in de geschiedenis

Zaterdagmiddag: Het belang van Openbaring nu

Zaterdagavond: Openbaring en de toekomst

Zondagochtend: Macht, geld en seks in Openbaring

Informatie

Data: 19 t/m 21 april

Plaats: Julianakerk, Julianalaan 19a, Soest

Kosten: 15,00 (inclusief maaltijden op zaterdag), jongeren tot 18 jaar en 65+ gratis

14-03-2013
Onderwijs
https://www.evangeliegemeentesoest.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies