Jubileum reformatorische zakenvereniging VRCL

De reformatorische zakenvereniging VRCL bestaat dit jaar 50 jaar. Een uniek jubileum van een evenzo bijzondere vereniging. Al sinds de oprichting in 1963 door ds. G.A. Zijderveld staat, naast het zakendoen, ook het vriendschappelijk delen van lief en leed centraal.

Met inmiddels meer dan 160 leden heeft de Vereniging Reformatorisch getuigenis in het Commerciële Leven (VRCL) bewezen echt waardevol te zijn voor haar leden. Reformatorische ondernemers en leidinggevenden ontmoeten elkaar informeel.

In de afgelopen 50 jaren is de vereniging onder leiding van bezielende voorzitters gegroeid. De huidige voorzitter de heer J. Kreijkes geeft het stokje door aan de nieuwe voorzitter, de heer B.C. Koster (foto). Koster: “Ik wil als voorzitter de vinger leggen bij wat ons bindt. Enerzijds hoe we als vrienden met een reformatorische levensovertuiging met elkaar kunnen zakendoen, maar ook hoezeer we elkaar nodig hebben. Op 7 maart jl. heb ik het voorzitterschap op mij gekregen. Ik heb het volste vertrouwen in de verdere ontwikkeling en herkenbaarheid van onze reformatorische zakenvereniging.”

Het jubileumjaar staat bol van de activiteiten. Op DV 6 april 2013 wordt er een jubileumconcert georganiseerd in de St. Joriskerk in Amersfoort. Het is het eerste concert in de St. Joris na afronding van de restauratie van deze kerk inclusief het Naber orgel. Meewerkenden zijn: organist Marco den Toom, Lennart Morée op de vleugel, Jongerenkoor Jigdaljahu, Mannenkoor Harpe Davids uit Genemuiden en het Nederlands Christelijk Symfonisch Orkest o.l.v. André van Putten. De opbrengst van de avond is bestemd voor de Stichting Ontmoeting. Deze stichting biedt, op basis van christelijke naastenliefde, professionele hulp aan dak- en thuislozen, uitgaande van de behoeften en mogelijkheden van de cliënt.

De VRCL wil onderlinge ontmoeting centraal stellen. Daarom is er gemiddeld 6 keer per jaar een bijeenkomst zoals lezing, bedrijfsbezoek of ontspanning op locaties zoals De Vanenburg in Putten en Nyenrode in Breukelen. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum staat er zelfs een driedaagsbezoek aan Limburg op het programma. Verder wordt er in oktober een reis naar het land Israël gemaakt.

Marc Janssen

15-03-2013
Samenleving
https://www.vrcl.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies