Vijftig jaar bijbelcursus Turkije

Toen de zendelingen in 1961 naar Turkije kwamen zagen ze de behoefte aan de verspreiding van het evangelie op een begrijpelijke manier. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de bijbel bedachten ze de Bijbel Correspondentie Cursus (BCC). In de afgelopen 50 jaar is deze cursus enorm gegroeid.

Als gevolg hiervan is er meer openheid gekomen in Turkije voor het evangelie en zijn er nieuwe kerken geplant in heel Turkije. 50 jaar na het begin van de BCC is er nog steeds volop interesse voor de bijbel correspondentie cursus. In 2012 hebben meer dan 6.600 mensen de papieren versie van de cursus aangevraagd. De cursus wordt altijd samen met een Nieuwe Testament en andere materialen verstuurd. Iedere dinsdag komen de vrijwilligers bijeen om de pakketjes klaar te maken voor verzending. Per jaar kost het 24.600 euro, het grootste gedeelte gaat op aan postzegels. Sinds een paar jaar is er ook een online cursus waar mensen zich voor kunnen opgeven. Ze krijgen dan een e-mentor toegewezen die persoonlijk contact heeft met hen.

Over het algemeen hebben mensen in Turkije een negatief beeld over christenen door de dingen die ze op school te horen krijgen. Toch wordt de christelijke literatuur vaak met open armen ontvangen. Dit jaar was er een team in het zuidoosten van Turkije waarbij de Nieuwe Testamenten en de dvd’s over het leven van Christus bijna uit hun handen werd getrokken. Een ander team was in Kütahya op de markt aan het praten met mensen toen tot twee keer toe iemand langs kwam en fluisterde: “Zijn jullie de mensen met de Nieuwe Testamenten? Mag ik er ééntje?”

Een groot gedeelte van het Nieuwe Testament is geschreven voor of over kerken in Turkije. In 1400 kreeg het Ottomaanse rijk Constantinopel in bezit en werd Turkije een Moslimland. In 1923 werd Turkije een seculiere Republiek maar zo’n 99,8 % van de bevolking hangt de Islam aan.

Dank God voor het vijftig jarig bestaan van de BCC. Bid dat steeds meer mensen in Turkije gebruik zullen maken van deze cursus en via Facebook, chat of sms kennis zullen maken met Jezus Christus!

Dagelijks komen mensen tot geloof, onder andere door telefoongesprekken met de teamleden van BCC die ‘opgepropt’ in een te klein kantoor zitten. Op dit moment is dit team nog op zoek naar 200.000 euro om te kunnen verhuizen naar een ander kantoor wat groter is. Niet alleen voor de teamleden maar ook voor alle materialen die opgestuurd worden. Wil je dit project ondersteunen? Maak dan nu je gift over naar 11.42.32.938 t.n.v. Operatie Mobilisatie o.v.v. BCC gebouw Turkije.

Operatie Mobilisatie

21-03-2013
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies