TWR steunt opbouw van jonge Algerijnse kerk

De kerk groeit in Algerije! De nazorg van Trans World Radio wordt keer op keer bemoedigd door de reacties die we ontvangen van nieuwe gelovigen. Het zijn vaak moslims die door de radioprogramma’s kennismaken met het christelijk geloof.

Onder de luisteraars, moslims en ex-moslims, leven echter veel vragen over het christelijk geloof. “Hoe kan de Here Jezus de Zoon van God zijn? Hoe kan Hij mens zijn, en tegelijkertijd God?”

De (huis)kerkleiders die met deze vragen worden geconfronteerd, zijn zelf vaak jonge gelovigen die geen Bijbelschool hebben gevolgd. Om deze jonge leiders te helpen, is Trans World Radio 31 maart 2013 gestart met een nieuw radioprogramma ‘Fundamenten van het christelijk geloof’. Het programma behandelt vragen van luisteraars en helpt de (huis)kerkleiders om hun gemeente goed te onderwijzen. Zo krijgt dwaalleer geen kans, en kan de kerk opgroeien tot een krachtig en Bijbelgetrouw getuigenis.

Op 31 maart, eerste Paasdag, is het eerste programma vanuit Monte Carlo de lucht in gegaan. Het programma wordt gesproken in de Berbertaal Kabylisch. Berbers wonen in Algerije, Tunesië en Marokko. Het programma wordt elke zondag uitgezonden via Middengolf en is ook te ontvangen op internet en MP3 spelers.

In Algerije is het verboden om te evangeliseren, bijvoorbeeld door het geven van een Bijbel of een christelijke cd. De meeste vervolging vindt plaats binnen de familie, als een lid uit een moslimfamilie christen wordt. Maar we zien een nieuwe generatie christenen opstaan die moedig getuigen van hun geloof.

“In ons dorp zijn vier jonge echtparen uit huis gezet door hun ouders, omdat ze christen zijn geworden. Gelukkig hebben andere gelovigen hen direct opgevangen. Juist door deze vervolging krijgen mensen steeds meer een afkeer van de islam en worden christen. Zij worden uitsluitend geestelijk gevoed door de programma’s van TWR. Weet dat jullie geroepen zijn om geestelijk voedsel uit te delen!” Met groet, jullie broers en zussen uit Algerije.

Geef ook ‘geestelijk voedsel’ aan Algerije. Voor € 24,- steunt u één minuut van het programma ‘Fundamenten van het geloof’. U kunt uw gift voor dit project overmaken op ING 77.23.42 o.v.v. 17016 Algerije.

© Henk-Jan Oudenampsen
07-05-2013
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies