Boek van Evert van de Poll over de toekomst van zending

Op zaterdag 1 juni werd, ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de EZA, het boek ‘Door de wereld gaat het Woord’ van Evert van de Poll, gepresenteerd. Het boek belicht actuele ontwikkelingen in de verspreiding van het evangelie.

De lezer wordt meegenomen naar de steeds omvangrijkere Zuid-Koreaanse zending, naar de snelle verspreiding van Pinksterkerken, naar de praktijk van kortverbanders en tentmakers, hulpverleners, migrantenevangelisten en nog vele anderen.

Ook wordt de rol van vrouwen in de zending belicht. Ten slotte wordt gekeken naar de toekomst van de westerse zending.

Door de wereld gaat het Woord is een prettig leesbaar boek, dat ook de moeilijke thema’s in de zending niet links laat liggen. Diverse vragen zoals: “Is zending nog wel nodig?” en “Wat heeft zending en evangelisatie de wereld gebracht?”, worden door de schrijver behandeld. Hierbij geeft hij ook aan welke handelswijzen in het verleden niet goed waren.

Het boek kan in één keer helemaal gelezen worden, maar kan ook gebruikt worden als naslagwerk.

Aan het einde van de hoofdstukken zijn verwerkingsvragen opgenomen waardoor de lezer kan reflecteren op zijn eigen praktijk. Tevens kan hierdoor het boek gezamenlijk bestudeerd worden. Door de wereld gaat het Woord is het meeste complete boek over zending dat de afgelopen jaren in het Nederlandstalige gebied is verschenen.

Evert van de Poll (1952) volgde een zendingsopleiding en werkte als missionair toeruster, schrijver, docent en predikant. In 1998 verhuisde hij met zijn vrouw naar Frankrijk, waar zij als voorgangers betrokken zijn bij de opbouw van nieuwe gemeenten. Daarnaast is Evert Associate Professor in de zendingswetenschap aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven en gastdocent aan faculteiten in Afrika.

De bibliografische gegeven: Door de wereld gaat het Woord, Actuele thema’s in de mondiale zending, Evert van de Poll, Uitgeverij Medema, ISBN 978-90-6353-661-9. Prijs € 14,95

Arjan Schoemaker
© Henk-Jan Oudenampsen
05-06-2013
Media
https://www.eza.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies