Verleidingen krijgen een gezicht dankzij documentaire

Een christen in onze samenleving hoort regelmatig in de kerk hoe te leven volgens Gods principes. Maar de praktijk in de maatschappij is dan hard, en een grote uitdaging. Vooral de digitale revolutie heeft verleidingen dichterbij dan ooit gebracht. Met verwoestende gevolgen.

De indringende documentaire SOMEBODY’S DAUGHTER geeft de verleiding een gezicht, maar biedt ook hulp dankzij het open en eerlijke verhaal van vier mannen. SOMEBODY’S DAUGHTER laat zien hoe de seksindustrie volop gebruik heeft gemaakt van de veranderende wereld. Grenzen zijn verschoven en daarmee zijn de verleidingen van seks ook groter dan ooit.

De cijfers van mensen die worstelen met pornografieverslaving zijn onthutsend en sterk gegroeid de afgelopen tijd. Veel kerken worstelen met het taboe dat op het onderwerp rust. Daar heeft het dan ook des te meer impact. Want niet alleen de schaamte zorgt er voor dat veel mensen hun worsteling verborgen houden. Het streven naar een rein en puur leven, naar Gods Wil, zorgt in veel gevallen zelfs voor een dubbelleven waar heel moeilijk mee te breken is.

De vier mannen die in SOMEBODY’S DAUGHTER hun ware verhaal vertellen, leidden zo’n dubbelleven. Maar de documentaire blijft niet steken in een kijkje in andermans leven. Het opent de ogen voor de grote persoonlijke gevolgen. Het getuigenis van de mannen (waaronder twee voorgangers) laat zien dat de cirkel van verleiding en afhankelijkheid doorbroken kan worden. Diverse tips bij de film helpen om zo te leven volgens Gods principes.

SOMEBODY’S DAUGHTER is als documentaire geschikt voor alle leeftijden en is bij uitstek geschikt om in groepsverband te bekijken, maar zeker ook persoonlijk. Hoe het ook bekeken wordt, het is een document dat de weg wijst naar bevrijding van de macht die verleidingen kunnen krijgen over je leven. NEEMA geeft SOMEBODY’S DAUGHTER uit in Nederland.

08-06-2013
Media
https://www.somebodysdaughter.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies