Landelijke actie Nonstop Present van start

Een dag én nacht zonder onderbreking kwetsbare plaatsgenoten helpen. Dat is de uitdaging die ruim 90 actievoerders vandaag zijn aangegaan. Actievoerders doen mee aan de landelijke sponsoractie Nonstop Present. Dit initiatief van stichting Present wordt dit weekend voor het eerst op landelijke schaal georganiseerd. Ook oud vice-premier André Rouvoet neemt deel aan de actie.

Initiatiefnemer stichting Present wil via de actie een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen in Nederland het vanzelfsprekend vinden naar elkaar om te zien. Tijdens de actie serveren actievoerders bijvoorbeeld een verrassingsontbijt voor bezoekers van een inloophuis, helpen een alleenstaande moeder met het opknappen van een verwaarloosde woning of poetsen midden in de nacht 300 paar schoenen in een verpleegtehuis.

André Rouvoet, oud vice-premier en voorzitter van stichting Present Nederland, steekt in Zwolle 24 uur de handen uit de mouwen. Zo helpt hij onder andere in de nacht van vrijdag op zaterdag een kledingwinkel van het Leger des Heils behangen. De actie wordt verder ondersteund door hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering Herman Wijffels, actrice en zangers Linda Wagenmakers en zanger Mathijn Buwalda.

De actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Op ruim 20 plaatsen in Nederland doen groepen actievoerders mee. Voor hun prestatie laten actievoerders zich sponsoren door hun eigen sociale netwerk. De opbrengst is bestemd voor het werk van de lokale stichting Present.

Jan Klok
Present
14-06-2013
Samenleving
https://www.nonstoppresent.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies