Muskathlon 4e Musketier in 2014 in drie landen

Mannenbeweging De 4e Musketier gaat in 2014 in drie landen een sportevenement organiseren. Na een marathon in Rwanda in 2012 en dit jaar in Uganda is het in 2014 mogelijk te wandelen, te lopen of te mountainbiken in Ethiopië, Uganda en Israël.

Het evenement krijgt een nieuwe naam: Muskathlon. Ook mogen in 2014 vrouwen meedoen. “Het is onze visie om in 2016 via verschillende Muskathlons te lopen van Jeruzalem naar Johannesburg.”

Afgelopen zaterdag werd in Zwolle tijdens een door De 4e Musketier georganiseerd festival de opbrengst bekendgemaakt van de MusketierMarathon in Uganda. In mei reisden 120 lopers naar Uganda om daar te lopen voor projecten van Compassion, een organisatie die opkomt voor de allerarmsten in de wereld, en Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt. Het streefbedrag van 10.000 euro voor elk van de 120 lopers werd ruimschoots gehaald, de totaalopbrengst bedraagt: € 1.425.659,85.

De naam MusketierMarathon verandert in Muskathlon om het evenement enerzijds een meer internationaal karakter te geven. De 4e Musketier werft ook lopers in onder meer de Verenigde Staten en Duitsland. Anderzijds dekt de naam Muskathlon de lading van de verschillende sportdisciplines beter. Deelnemers kunnen wandelen, hardlopen en mountainbiken. Voor het eerst mogen in 2014 ook vrouwen meedoen aan het sportevenement.

Met de Muskathlons in Uganda en Ethiopië worden projecten van Compassion ondersteund, de opbrengst van de Muskathlon in Israël is bestemd om het werk van Open Doors onder vervolgde christenen in het Midden-Oosten te ondersteunen. “Onze droom is dat armoede wordt uitgebannen, slavernij wordt verbroken en dat de vervolgde kerk wordt versterkt”, zegt oprichter Henk Stoorvogel van De 4e Musketier. “Ons doel is om in 2016 in twaalf Afrikaanse landen tegelijkertijd een Muskathlon te organiseren. Op deze wijze ontstaat een ‘golf van gerechtigheid’ die vanuit Jeruzalem over het Afrikaanse continent naar Johannesburg gaat.”

De 4e Musketier heeft grootse plannen voor de toekomst, ook op het gebied van de populaire karakterweekenden. “Elk jaar willen we een 4e Musketier-beweging in twee nieuwe landen openen. Na de Verenigde Staten en Duitsland volgen eind 2013 Zwitserland en Noorwegen. In 2014 ligt het vizier op Groot Brittannië en mogelijk Canada of Polen. In deze landen worden karakterweekenden opgestart”, legt Stoorvogel uit.

In het najaar vinden er weer karakterweekenden plaats in de Ardennen. Voor één van de weekenden is opgave nog mogelijk. In het voorjaar van 2014 organiseert de 4e Musketier voor het eerst een vader-zoon/dochter-variant op het karakterweekend.

Pieter Cnossen

28-06-2013
Samenleving
https://www.muskathlon.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies