Aandacht voor kansarme kinderen Brazilië tijdens WK

NAC-profvoetballer Jeffrey Sarpong verbindt zijn naam aan de Nederlandse hulpverleningsorganisatie Care for Brazil. De eredivisiespeler wil in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal 2014 aandacht vragen voor het werk onder kansarme kinderen in Brazilië.

De armoede, criminaliteit en de vele kinderen die uitzichtloos op straat rondhangen; met deze kant van haar samenleving koketteert Brazilië liever niet tijdens het WK voetbal. “Ik vind de situatie van deze kansarme kinderen verschrikkelijk. Het grijpt me aan als ik zie hoeveel geld er in Brazilië naar het voetbal gaat terwijl in dit land gewoon kinderen stukgaan. Het WK is juist een kans om hier de ogen van mensen voor te openen”, zegt Sarpong.

Kinderen uit achterstandswijken zijn de dupe van criminaliteit, verslavingen en prostitutie in hun thuissituatie. “Ze denken ook dat dit normaal is en nemen het gedrag zo over van hun ouders. Daarin kan Care for Brazil laten zien dat de liefde voor Jezus mensen vernieuwt en hen een andere gezindheid geeft. Dat is zo belangrijk om deze kinderen uit de negatieve spiraal van geweld en uitzichtloosheid te krijgen”, vindt Sarpong.

Care for Brazil heeft vijf semi-internaten en een kinderdorp in São João del Rei, Vila Santa Cruz, Barbacena, Ritapolis en de Amazones. Hier krijgen de kinderen aandacht en liefde, een goede maaltijd en worden ze geholpen met hun huiswerk. “Want een goede opleiding is super belangrijk zodat ze later als ze volwassen zijn, werk kunnen vinden. Of misschien wel aan een sport gaan doen, net als ik”, lacht de voetballer Sarpong. Zelf is hij opgeleid bij de Ajax-jeugd en maakt na een buitenlands avontuur in Spanje het komende seizoen de overstap naar NAC in Breda.

Voetbal is een grote sport in Brazilië. Overal op straat zie je voetballende kinderen, vaak gewoon met een zelfgemaakte bal. Sarpong hoopt echt dat het WK voetbal ook de kansarme kinderen een positieve boost kan geven. Daarom roept hij iedereen op die van het WK voetbal houdt, niet alleen aan het Nederlands elftal te denken maar ook eens te overwegen om een kind te helpen met een vast bedrag per maand. Als dat voor iemand persoonlijk te prijzig is, kan het ook met z’n tweeën, in de vorm van een duosponsoring.

Mathilde van Ravensberg
Peter Boele – Care for Brazil
08-07-2013
Buitenland
https://www.careforbrazil.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies