Zomers programma voor kinderen met beperking


Voor kinderen met een beperking wordt de VrijZijn zomerconferentie óók een heerlijke belevenis. Van 4 tot en met 9 augustus is er namelijk ook een speciaal programma voor deze kinderen, verzorgd door de christenprofessionals van Profila Zorg op het terrein van Vakantiepark Pagedal in Stadskanaal.

Stichting VrijZijn is de organiserende partij van deze zomerconferentie en werkt al enkele jaren samen met Profila Zorg om kinderen met een (verstandelijke) beperking, een autismespectrumstoornis of een psychiatrische aandoening op te vangen.

Tijdens de zomerconferentie van 2012 bleek dat het niet wenselijk is deze kinderen met de reguliere programma’s mee te laten doen. Daarom heeft VrijZijn Profila Zorg ingeschakeld om ook tijdens deze zomerweek in Stadskanaal een speciaal programma aan te bieden. Inmiddels is er een groep van acht kinderen samengesteld.

Voor gezinnen met “bijzondere kinderen” is het niet altijd mogelijk aan reguliere gezinsactiviteiten deel te nemen. Dat is de motivatie voor Profila Zorg om deze speciale programma’s aan te bieden. Behalve tijdens de VrijZijn zomerconferentie, is er in de vakantiemaanden ook opvang mogelijk op De Betteld in Zelhem.

Profila Zorg kan gezinnen ondersteunen bij hun zorg voor hun kinderen. Daarvoor wordt begeleiding aan huis aangeboden. Vraag de speciale folder ‘Begeleiding aan huis’ aan of download deze vanaf onze website.

Joke Tan
© Henk-Jan Oudenampsen
13-07-2013
Samenleving
https://www.profilazorg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies