Rode Kruis activeert vrijwilligers in verband met warmte

Het is al dagen warm weer en zondag werd ook het nationaal hitteplan ingesteld. Met deze temperaturen is het extra belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Daarnaast is het van belang dat iedereen zich bewust is van de verhoogde risico’s voor bijvoorbeeld ouderen en kinderen, sporters en evenementenbezoekers.

Het Rode Kruis roept daarom haar 33.000 vrijwilligers op om deze boodschap zo ​breed mogelijk te verspreiden en om extra zorg te bieden aan kwetsbare groepen. Rode Kruis vrijwilligers zullen bestaande activiteiten, gericht op ouderen of chronisch zieken, aangrijpen om mensen te wijzen op het belang van zonnebescherming, voldoende eten en drinken en hoe zij uitdroging of uitputting kunnen voorkomen.

EHBO’ers bij muziek- en sportevenementen of andere festivals hebben de opdracht om evenementenorganisaties proactief te helpen met het voorlichten van bezoekers en natuurlijk om hulp te kunnen bieden bij bijvoorbeeld uitdroging, duizeligheid, flauwtes of een zonnesteek.

Het Rode Kruis roept iedereen op vooral goed voorbereid op pad te gaan, zich voldoende tegen zon en warmte te beschermen en extra aandacht te besteden aan kwetsbare mensen in de nabije omgeving.

De hittegolf van 2006 kostte 1000 mensen het leven en bracht Nederland in de wereldwijde top 5 van dodelijkste rampen van dat jaar. Het risico op een hittegolf in Nederland is de afgelopen decennia sterk gegroeid, vooral door klimaatverandering.

Het Rode Kruis
© Henk-Jan Oudenampsen
23-07-2013
Samenleving
https://www.rodekruis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies