Actie in Albanie met Ontdekkingsbijbel

Stichting Antwoord heeft in samenwerking met lokale partners de afgelopen jaren de Ontdekkingsbijbel in meer dan 8 talen uitgegeven met een oplage van over de 100.000. Gebaseerd op deze Ontdekkingsbijbel werden door de lokale partner in Albanië diverse kinderprogramma’s op de radio uitgezonden in Korça en wijde omgeving.

160 kinderen namen deel aan deze shows door een telefonische reactie of door in de studio aanwezig te zijn. Er werd met diverse kerken samengewerkt om 1600 Ontdekkingsbijbels te verspreiden. Er werden speciale bijeenkomsten voor de kinderen georganiseerd waarin deze bijbel centraal stond. 210 kinderen namen deel aan een bijbelquiz. 50 kinderen ontvingen een radiootje waarmee ze naar het christelijke radiostation kunnen luisteren.

Al sinds het begin van haar bestaan verspreidt Antwoord kinderbijbels. Regelmatig zien we dat de kinderbijbels en de dagboekjes die we uitgereikt hebben, letterlijk zijn stuk gelezen door zowel kinderen als ouders. We vinden het iedere keer weer geweldig om te zien dat vaak via de kinderen ook de ouders bereikt worden met de bevrijdende boodschap van het Evangelie. Kinderen en volwassenen komen tot geloof en ontvangen daardoor het rijkste geschenk dat er is: Jezus. Antwoord heeft in samenwerking met lokale partners de afgelopen jaren de Ontdekkingsbijbel in meer dan 8 talen uitgegeven met een oplage van over de 100.000. Hetzelfde geldt voor het kinderdagboekje. Herdrukken vinden nu plaats omdat de vraag nog steeds groot is. Antwoord blijft daarom doorgaan met het verspreiden van de eerder genoemde uitgaven.

Dirk-Jan Groot, voorzitter St. Antwoord: ‘De inkomsten zijn met 15% terug gelopen. Dit heeft verschillende oorzaken, maar ook de financiële crisis waarin we verkeren heeft hieraan bijgedragen. Maar we zitten niet bij de pakken neer, we hebben grootse plannen. Antwoord bestaat dan 40 jaar. Wat de projecten betreft, kunnen we als we de verslagen lezen alleen maar dankbaar zijn. We hebben met onze lokale partners duizenden mensen kunnen bereiken met het evangelie. Veel mensen hebben de weg gevonden naar hun Verlosser. We bedanken iedereen die hier aan heeft meegewerkt.’

De Missie Stichting Antwoord is een interkerkelijke zendingsorganisatie die wil investeren in de lokale kerken. We verlangen er naar dat deze kerken een krachtig getuigenis kunnen zijn in hun eigen omgeving. Ons doel is dat de wereldwijde gemeente van Jezus Christus zal groeien en bloeien en dat het Evangelie verspreid wordt over de hele wereld.

Dit doen ze door: Het verspreiden van Bijbels, kinderbijbels en kinderdagboekjes. Het opleiden van voorgangers en studenten tot krachtige en bijbelgetrouwe leiders Het geven van hoop aan mensen die aan de rand van de samenleving leven.

© Henk-Jan Oudenampsen
08-08-2013
Evangelisatie
https://www.antwoord.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies