TheaterCorso Sint Jansklooster overtreft zichzelf

Het corso in Sint Jansklooster in de kop van Overijssel trok vrijdag tienduizend bezoekers. Ieder jaar weten de inwoners van Sint Jansklooster de bezoekers opnieuw te verrassen met hun creatieve creaties, gemaakt van honderduizenden dahlia’s

Ieder jaar wordt het groter en indrukwekkender en je vraagt je af of de grens niet is bereikt. Maar ook dit jaar overtrof Sint Jansklooster zichzelf en presenteerde misschien wel het mooiste corso ooit. Het is dan ook een enorme uitdaging voor de onderlinge groepen om weer met iets nieuws en mooiers te komen. Een ware competitie. Veel gebeurt ook in het geheim, zodat de andere groepen geen idee hebben wat de concurrentie doet.

Het hele dorp doet mee, straten worden versierd, alles wordt schoongemaakt en opgeruimd en iedereen is in de ban van het grote spektakel.

De winnende creatie Bram van corsogroep Fun Fun was gemaakt van ruim 300.000 bloemen. Met beeld en geluid en figuranten werd in de wagen een complete theatervoorstelling opgevoerd, rond een jongetje dat ervan droomt om dirigent te worden.

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum reikte dit jaar de prijzen uit van het TheaterCorso in Sint Jansklooster. De Zwolse CDA-prominent volgt daarmee zijn plaatsgenoot Arie Slob op. De fractievoorzitter van de ChristenUnie reikte in 2012 de hoofdprijs uit aan FunFun. De prijzen worden zoals gebruikelijk ook dit jaar voor het avondcorso uitgereikt.

In en rond het kleine dorp Sint Jansklooster waren de afgelopen weken ruim duizend mensen in touw voor het bouwen en versierenvan de corsowagens. Het TheaterCorso van Sint Jansklooster is uitgegroeid tot een evenement van formaat. Het dorp is bijna te klein voor het evenement waar rond de dertigduizendend bezoekers op afkomen.

Op vrijdagmiddag en -avond rijden de wagens enkele keren door het dorp tijdens het TheaterCorso. Op zaterdag is er bovendien het Theaterfestival.

Aan het ontwerp en de bouw van de wagens wordt bijna het hele jaar gewerkt. Eerst met een vaste groep bouwers en in de laatste week met soms honderd dahliaprikkers per groep. Daarvoor komen mensen uit een wijde regio helpen en soms wordt er zelfs ‘s nachts doorgewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
17-08-2013
Samenleving
https://www.theatercorso.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies