Bill Clinton op bezoek bij World Vision in Rwanda

Voormalig president Bill Clinton en zijn dochter Chelsea bezochten en spraken onder andere met kinderen op een basisschool in Kigali, Rwanda, om te begrijpen wat het is om nauwelijks toegang te hebben tot schoon water.

Het doel is om 90 procent van de bevolking in 2016 toegang tot schoon water te geven in de gebieden waar World Vision werkt in Rwanda. “Onze medewerkers zien met eigen ogen wat de impact op het leven is van schoon water in een gemeenschap”, zegt George Gitau, nationaal directeur – World Vision Rwanda. “Het aantal sterfgevallen onder kinderen daalt, het aantal meisjes dat naar school kan stijgt en we zien meer vrouwen deelnemen aan de economie, omdat zij bevrijd zijn van het tijdrovende en zware werk van het halen van water.”

In samenwerking met Procter & Gamble helpt World Vision de toegang tot schoonwater te verbeteren. Niet alleen in Rwanda, maar wereldwijd, werkt World Vision samen met zakelijke en particuliere partners om innovatieve technologie te gebruiken en na te denken hoe we de snelheid en de omvang van waterzuivering drastisch kunnen verhogen.In de afgelopen twee jaar, is World Vision in de ontwikkelingslanden uitgegroeid tot de grootste non-profit-en non-gouvernementele leverancier van schoon water op het platte land ter wereld.

Het is een van de eenvoudigste dingen die we kunnen doen om levens te redden.

Bill Clinton: “Ik ben dankbaar dat Proctor & Gamble verantwoordelijkheid neemt voor de samenleving en daarbij samenwerkt met World Vision. Het feit dat ze dit samen doen betekent veel voor me.” Verwijzend naar de behoefte aan schoon water en aan de waterzuivering pakketten, “Het is een van de eenvoudigste dingen die we kunnen doen om levens te redden.”

World Vision
World Vision
20-08-2013
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies