Opening Academisch Jaar Theologische Universiteit

Op vrijdagmiddag 30 augustus opent de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) het Academisch Jaar 2013-2014 met een plechtigheid in de Janskerk te Utrecht. Prof. dr. mr. Sophie van Bijsterveld (foto) zal de openingsrede met als titel ‘Religie staat en samenleving,’ uitspreken.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst vindt een liturgische viering plaats, waarin voorgaan ds. Jasja Nottelman (academiepastor) en dr. Karin van den Broeke (preses synode Protestantse Kerk in Nederland). Het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken verleent zijn medewerking.

In de eerste week van het academisch jaar 2013/2014 zijn er in beide vestigingsplaatsen Amsterdam en Groningen met de zusterfaculteiten van VU en RUG locale openingsactiviteiten, op respectievelijk maandag 2 september in het hoofdgebouw van de VU te Amsterdam en woensdag 4 september in de Doopsgezinde Kerk te Groningen.

Prof. dr. mr. Sophie van Bijsterveld is bijzonder hoogleraar religie, rechtsstaat en samenleving aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast is zij lid van de Eerste Kamer.

Het adres van de Janskerk is: Janskerkhof 26, 3512 BN in Utrecht. Een routebeschrijving en informatie over de bereikbaarheid, vindt u op: www.janskerkutrecht.nl

Voor meer informatie over en aanmelding voor de Opening van het Academisch Jaar kunt u kijken op de link onderaan dit item.

PTHU
23-08-2013
Onderwijs
https://www.pthu.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies