Film Amazing Love brengt de Bijbel dichtbij

Verhalen zijn belangrijk voor ons. Ze houden ons een spiegel voor. En de beste verhalen helpen ons om ons leven in perspectief te zien. Het verhaal van Hosea is zo’n verhaal. En de film AMAZING LOVE vertelt het op een laagdrempelige, unieke manier waardoor de Bijbel tot leven komt.

AMAZING LOVE vertelt eigenlijk drie verhalen: dat van een stel jongeren, dat van de profeet Hosea en dat van Gods ongelofelijke liefde. De film begint met het verhaal van een stel jongeren die gaan kamperen onder begeleiding van hun jeugdpastor Stuart (Sean Astin, THE LORD OF THE RINGS) en zijn vrouw Beth (Erin Bethea, FIREPROOF).

Maar niet iedereen zit daarop te wachten. Steve, Carrie, Cooper en ‘Gameboy’ zijn allemaal heel verschillend, maar over één ding zijn ze het eens. Ashley, die meegestuurd is door haar grootmoeder, past niet in de groep. Het meisje lijkt er ook geen moeite voor te willen doen en wil zich liever bezig houden met andere dingen – tot frustratie van de groep. Een confrontatie blijft dan ook niet uit, maar Stuart ziet op dat moment een gelegenheid in om de tieners een ander verhaal te vertellen: dat van de profeet Hosea. Het is een verhaal dat veel duidelijk maakt over Gods hart en laat zien hoe God tegenover zijn kinderen staat; kinderen die hem regelmatig de rug toekeren of pijn doen.

AMAZING LOVE is een film die de kracht van het verhaal demonstreert en tegelijkertijd de Bijbel tot leven brengt. Een knappe prestatie in een tijd waarin de Bijbel in de maatschappij weggedrukt is. NEEMA geeft de film dan ook uit om deze kloof te helpen overbruggen.

Leon van Steensel
Schermafdruk trailer
12-09-2013
Media
https://www.neema.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies