Kerken hebben meer dan een mooie boodschap

Overwoekerde tuinen opknappen, een spellenmiddag met verstandelijk beperkten, eenzame ouderen bezoeken en schilderen in de recreatiezaal van een begeleid wonen opvang. De christelijke hulpverleningsorganisatie Zending over Grenzen stak afgelopen zaterdag samen met 150 vrijwilligers uit de kerken in Almere de handen uit de mouwen voor stadsgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zending over Grenzen initieerde de binnenste buiten-actie in het kader van haar 40-jarig jubileum, als cadeautje aan de stad waar de organisatie al 22 jaar is gevestigd. “Het was geweldig om met zoveel mensen voor één dag te doen wat onze lokale medewerkers in Oost-Europa elke dag doen: praktisch omzien naar mensen die hulp nodig hebben. Met een klein gebaar, kun je een groot verschil maken in iemands leven en een stukje van Gods liefde laten zien!”, zegt directeur Peter van der Bijl over de actie.

Deelneemster Ali Zwier had een bijzondere ontmoeting met een spastische jongen: “Hij kon niet praten en was tot aan zijn nek verlamd. Bewegen met zijn hoofd was alles wat hij kon. Ik gaf hem een aai over zijn bol en zei: ‘Wat ben jij een mooie jongen, en wat ben jij lief!’. Zijn ogen begonnen te stralen en hij glimlachte! Wat was dat een liefdevol en waardevol moment.”

Aan de actie namen mensen uit verschillende kerken in Almere deel. “Het is een geweldige actie om als kerken te laten zien dat je niet alleen een mooie boodschap hebt, maar ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen kunt steken om mensen te helpen en zo Gods liefde te laten zien”, vertelt André Meulmeester, voorganger van Christelijke gemeente De Wegwijzer in Almere. Projectleider Mark Zeldenrust vult aan: “Bij veel vrijwilligers zijn de ogen open gegaan voor de nood in de stad, waarvan ze niet wisten dat die er is, en hebben zij gezien dat zij zoveel kunnen betekenen hierin!”

In totaal werden er 24 acties uitgevoerd bij 11 verschillende organisaties en instellingen. Honderden mensen zijn door de actie geholpen.

Mieke Wallet-Groenewegen
Chris Mastenbroek
08-10-2013
Samenleving
https://www.zendingovergrenzen.nl/binnenstebuiten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies