Jongeren terug van indrukwekkende reis Tanzania

Acht dagen lang trokken zes jongeren op met leeftijdsgenoten in Tanzania, om te ervaren hoe het is om in armoede op te groeien. Tijdens de reis van de jongerenactie Zip your Lip liepen de jongeren een uur om water te halen, bakten ze stenen om een huis te bouwen en woonden ze een les bij in een kleine, overvolle school met 700 kinderen.

Wat de meeste indruk maakte was de enorme droogte, die in het noordwesten van het land heerst en die de voedselzekerheid negatief beïnvloed. Terug in Nederland vertellen de jongeren hun indrukwekkende verhalen op middelbare scholen door heel Nederland.

“Het is hier zo heet en droog. Overal om mij heen zie ik alleen maar rode en droge aarde. Dan zie je ineens een groen veld, vol met hoge maïsplanten. En dat in een jaar tijd! Echt te gek”, aldus Youth Ambassador Marjorie, die met eigen ogen niet alleen de problemen, maar ook de vooruitgang in het gebied zag. Een van de projecten van World Vision in dit gebied is het landbouwproject, waarbij nieuwe technologiën gebruikt worden voor het opvangen van regenwater. Op deze manier worden er temidden van de droge aarde gewassen verbouwd, waardoor de ernstige ondervoeding bij kinderen gedaald is tot onder de 2%.

De zes jongeren die met Zip your Lip het komende jaar het land door toeren, vinden het belangrijk om te vertellen hoe het is om als jongere in deze omstandigheden te leven en elke dag honger te hebben. En misschien nog wel belangrijker, is dat ze hun leeftijdsgenoten in Nederland laten zien dat zij heel eenvoudig verandering teweeg kunnen brengen en een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling en vooruitgang van het gebied.

Margreeth Bronsema
World VIsion
30-10-2013
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies