Studenten veranderen de wereld door goede feestjes

Een conferentie waarop studenten kunnen leren hoe ze het Goede Nieuws op een verfrissende manier kunnen delen: dat is de Movement Builders Conference. Het is een initiatief van StudentLife en wordt gehouden van 3 tot 5 januari in Utrecht.

Het is de tweede toerustingsconferentie die StudentLife organiseert. De conferenties hebben als doel christelijke studenten te inspireren en handvatten te geven. Maarten Gast, teamleider StudentLife: ‘We merken dat er christelijke studenten zijn die graag over hun geloof in gesprek willen gaan met studiegenoten. Helaas komt het daar toch vaak niet van omdat ze het lastig vinden om erover in gesprek te komen. Een gemiste kans. Daarom willen wij studenten toerusten om op een leuke en ontspannen manier met hun geloof bezig te zijn op de campus’.

Vorig jaar organiseerde StudentLife deze conferentie voor het eerst. Simone, deelnemer van vorig jaar: ‘De conferentie is zeker een aanrader! Vorig jaar heb ik er enorm van genoten. Het mooie is dat je het geleerde direct in de praktijk kunt uitproberen. Toen was dat op een outreach naar Tilburg. Ik hoop dat ik er dit jaar weer bij kan zijn!´

‘Changing the World by throwing parties’ luidt het thema. Maarten: ‘We willen graag laten zien dat het heel leuk en gemakkelijk kan zijn om het met je omgeving over het evangelie te hebben. En dat goede feestjes daar een middel in kunnen zijn’. In het programma komt feest ruim aan bod. Iedere dag wordt afgesloten met een feest, en er is een ‘pub-outreach’.

De sprekers en trainers van Agapè hebben allemaal ruime ervaring in het werk onder studenten. Vanuit hun visie bieden ze nu een gevarieerd programma aan met workshops, inspirerende verhalen en dus feest. Aanmelden kan via www.agapestudentlife.nl/mbc. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar.

StudentLife is onderdeel van Agapè. Medewerkers van Agapè willen hun geloof en leven delen met anderen vanuit hun passie voor Jezus Christus. Agapè is een internationale en interkerkelijke beweging van mensen die de Grote Opdracht helpen vervullen. Die opdracht is: het evangelie bekend te maken aan alle mensen. In Nederland heeft Agapè ongeveer 85 medewerkers.

Thea Westerbeek
© Henk-Jan Oudenampsen
31-10-2013
Jongeren
https://www.agapestudentlife.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies