Samenwerking tussen Operatie Mobilisatie en HQ school

In samenwerking met de christelijke kunstschool HQ start de zendingsbeweging Operatie Mobilisatie per september 2014 een nieuw traject: HQ ARTS IN MISSION. Dit traject is voor creatieve jongeren tussen de 17-30 jaar met een hart voor sociale gerechtigheid en zending. Het is een tussenjaar met persoonlijke, geestelijke en creatieve vorming en diverse outreaches in binnen- en buitenland.

Het doel van HQ Arts in Mission is om maatschappij betrokken jonge kunstenaars af te leveren met een sterk geloofsfundament, en de vaardigheden om kunst te gebruiken voor thema’s die nauw aan God’s hart liggen:

• bewustzijn te creëren voor sociale ongerechtigheid

• de verbindingen in een gemeenschap te versterken (bv. als eenzaamheid of conflict een issue zijn).

• hoop en perspectief brengen in mensenlevens en gemeenschappen

De samenwerking is een logische stap, gezien het aanbod van beide organisaties. De HQ school is al jarenlang een begrip in christelijk Nederland op het gebied van kunstopleidingen. Operatie Mobilisatie heeft internationaal een breed aanbod van verschillende zendingsreizen waar kunst centraal staat en verzorgt daarnaast ook een trainingsjaar voor artiesten. Daarom is het goed dat de ervaringen van beide organisaties samenkomen in dit nieuwe traject: HQ Arts in Mission.

De kunstdisciplines waar de studenten les in krijgen zijn: dans, zang, muziek, theater en beeldende kunst. Hiervoor wordt samengewerkt met professionele docenten uit de praktijk. Het Bijbelprogramma is rijk gevuld met docenten die de studenten meenemen in Gods Woord om hen te leren over hun fundament in Christus, Gods hart en passie voor deze wereld, recht en onrecht, zending en allerlei praktische levensthema’s. Naast de technische lessen om je artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen, wordt er ook lessen gegeven die op het gebied van kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing, God en kunst, kunst in intercultureel perspectief. De persoonlijke vorming van de student staat centraal, daarvoor zal de student ook coaching en mentoraat aangeboden krijgen.

De praktijk bestaat uit outreaches in binnen- en buitenland. Tijdens deze outreaches ontmoet je andere kunstenaars en zul je door middel van jouw kunstdiscipline inzetten om maatschappelijke thema’s aan te kaarten, en Gods boodschap van hoop te verspreiden.

Vanaf nu kunnen nieuwe studenten zich inschrijven om auditie te komen doen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de HQ school via het e-mailadres: info@hqschool.nl.

“Ik stond best wel negatief in het leven, maar het stuk geloofsvorming, de coaching en de training van m’n artistieke talenten heeft echt een blijvend gevolg, op alle vlakken ben ik gegroeid”. – Quote oud-student

Marloes van Houten
© Henk-Jan Oudenampsen
22-01-2014
Jongeren
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies