Zaalvoetballen voor Congo

Het ZOA-zaalvoetbaltoernooi viert zijn eerste lustrum! Op zaterdag 25 januari a.s. zullen meer dan tweehonderd voetballers in 24 teams uit het hele land de strijd om de wisselbeker aangaan, deels in Zwolle, deels in Enschede.

Dit jaar gaat de opbrengst naar een school voor driehonderd kinderen in het dorp Sebele in Oost-Congo. Met name weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen gaan naar deze school toe. Voor hen is goed onderwijs en het hebben van toekomst mogelijkheden extra belangrijk!

Alle mensen in Oost-Congo kennen de gruwelijkheden van oorlog van dichtbij. Met het geld dat de deelnemende teams inleggen, samen met sponsorbijdragen, mag ZOA in dat zwaar getroffen gebied tekenen van hoop bieden en samen met de lokale bevolking werken aan herstel.

Met de opbrengst van het toernooi in 2013 – ruim 7.500 euro – werden 411 gezinnen in het dorp Lusambo Ake geholpen met verbetering van hun landbouwproductie. Justine Mwangkaze nam deel aan het project en vertelt: ‘Doordat ik zaden kreeg van ZOA heb ik mijn land weer kunnen bebouwen. Door de goede oogst krijgt mijn gezin nu elke dag te eten.’

Datum: zaterdag 25 januari 2014

Locatie Recreantenpoule: WRZV-hallen, Zwolle

Aanvang: 12.00 uur. Einde ongeveer 16 uur.

Locatie Wisselbekerpoule: Sportcomplex Universiteit Twente, Enschede

Aanvang: 18 uur. Einde ongeveer 22.15 uur

Els Sytsma
ZOA
23-01-2014
Samenleving
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies