Kerk in Actie en Stichting Present organiseren Veranderdagen

Kerk in Actie en Stichting Present organiseren in de komende 40 dagentijd voor de derde keer de Veranderdagen. De Veranderdagen vinden plaats van woensdag 5 maart tot zaterdag 19 april 2014.

Ieder lid van de Protestantse Kerk kan zich inschrijven voor de Veranderdagen. De deelnemers zullen in hun eigen regio de handen uit de mouwen steken voor kwetsbare mensen buiten de kerk. Projecten zijn bijvoorbeeld het huis helpen verhuisklaar maken van iemand die zijn huis noodgedwongen moet verkopen of het zingen van paasliederen in een verpleeghuis.

De deelnemers maken kennis met mensen die ze anders wellicht niet zouden ontmoeten. De Veranderdagen zijn al enkele jaren een groot succes. Vorig jaar zetten meer dan 550 gemeenteleden van de Protestantse Kerk zich hiervoor in. Het is in bijna elke provincie mogelijk zich als groep of als individu aan te melden om op basis van de eigen agenda, wensen en mogelijkheden sociale of klusprojecten uit te voeren.

De 40dagentijd begint op Aswoensdag 5 maart en loopt tot en met Stille Zaterdag 19 april van dit jaar. Op zondag 20 april is het Pasen. Het is een periode van bezinning op het lijden van Christus en, waarin mensen zich ook inzetten voor kwetsbare plaatsgenoten. Tijdens deze periode houdt Kerk in Actie samen met Stichting Present de ‘Veranderdagen’. Op www.kerkinactie.nl/40dagentijd is een overzicht te vinden van de 66 plaatsen die meedoen.

Aart Jan Klok
© Stichting Present
14-02-2014
Samenleving
https://www.kerkinactie.nl/40dagentijd

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies