Lips Love Life campagne gestart om gendercide tegen te gaan

De Verenigde Naties schat dat er zo’n 200 miljoen meisjes ontbreken in de wereldbevolking als gevolg van ‘gendercide’. Gendercide is eliminatie door middel van geslachtsselectieve abortus, kindermoord en ernstige verwaarlozing.

Op zaterdag 8 maart, de internationale dag van de vrouw, wordt er daarom door Lips Love Life een campagne gestart om deze gendercide tegen te gaan www.lipslovelife.org. Lips Love Life wil, met name vrouwen uitdagen om, stem te geven aan deze 200 miljoen ontbrekende meisjes. De campagne wil het gesprek op gang brengen over hoeveel een vrouw waard is. Er moet niet gestopt worden bij de conclusie: vrouwen zijn evenveel waard als mannen, ze zijn gelijkwaardig. Lips Love Life wil dat vrouwen volmondig beamen dat ze er trots op zijn dat ze vrouw zijn en dat ze hun stem willen gebruiken om op te komen voor die meisjes en vrouwen die dat niet kunnen. Het logo van Lips Love Life symbolyseert het hart voor vrouwen en de mond die vrouwen gegeven is om te spreken.

Één van de dingen om meer bewustwording te creëren over gendercide is een tour door Nederland met de film ‘it’s a girl’. Deze documentaire vertelt het schokkende verhaal van de vermiste, geaborteerde en vermoorde meisjes uit India in China. Het verhaal van vrouwen die lijden onder extreem geweld vanwege de bruidsschat-traditie. Vrouwen die dapper het leven van hun dochters proberen te redden, maar ook vrouwen die hun dochters vermoord hebben, omdat ze alleen maar zoons willen.

In ‘it’s a girl’ plaatsen experts en activisten uit diverse landen van over de hele wereld hun verhalen in hun context en laten zien wat er moet gebeuren om deze schending van de mensenrechten, deze gendercide tegen te gaan.

Tijdens de campagne zal er vooral ook social media worden ingeschakeld. Per 8 maart komt de website www.lipslovelife.org online. Er kan een campagnefilmpje gedeeld worden via Facebook en Twitter. Profielfoto’s kunnen worden aangepast met het Lips Love Life logo. Via de website kun je allerlei informatie vinden over wat jij kunt doen tegen gendercide en hoe jij je stem kunt laten horen!

Zaterdag 8 maart, de internationale dag van de vrouw, start de campagne van Lips Love Life tegen gendercide. Laat jouw stem horen dat je er trots op bent dat je vrouw bent! Laat jouw stem horen voor de 200 miljoen meisjes die ontbreken!

Froukje de Lange-Vrooland
© christelijknieuws.nl
08-03-2014
Samenleving
https://www.lipslovelife.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies