InterTeen brengt al 10 jaar jongeren bij elkaar

Jongerenorganisatie InterTeen trapt zaterdag 22 maart haar jubileumjaar af met een InterTeen Night. Op verschillende manieren zal het tienjarig bestaan van de christelijke organisatie gevierd worden.

Jeugdleiders uit verschillende kerken hadden tien jaar geleden de gezamenlijke droom om interkerkelijke avonden te organiseren. Na de eerste activiteit in 2004 werd InterTeen al snel een begrip bij vele kerken in Nijmegen. ‘Eenheid was onze grote focus’ aldus Co Peters. ‘Nu vinden we het heel normaal dat christelijke jongeren van verschillende kerken elkaar kennen, bevriend zijn en samen hun geloof beleven. Maar toen ik zelf tiener was kende ik geen enkele christen buiten mijn eigen kleine jeugdgroep.’

Nu is InterTeen uitgegroeid tot een stabiele organisatie met maandelijkse activiteiten, sportweken, kampen, maatschappelijke projecten en schoolgebed. Jongeren krijgen de ruimte om hun talenten te ontwikkelen en bij InterTeen in te zetten. Op deze manier kunnen ze hun geloof uitleven en andere jongeren inspireren en opbouwen. Muzikale jongeren schrijven nieuwe songs en creatieve jongeren werken aan de schoolagenda die in juni uitkomt. Anderen zijn weer goed in sport, koken, techniek of hebben leiderschapskwaliteiten. Met de slogan ‘Be part of it’ wil de organisatie uitstralen dat iedereen erbij mag horen.

Tijdens de jubileumavond op 22 maart zal er muziek zijn van Whatthefaith en een inspirerende toespraak van Henk Stoorvogel over het thema ‘Breek door’. De avond wordt gehouden in Jongerencentrum Staddijk in Nijmegen en wordt ook live uitgezonden op www.interteen.nl.

InterTeen is een jongerenorganisatie die zich op een actieve manier maatschappelijk inzet om de christelijke identiteit in woord en daad uit te dragen.

Co Peters
InterTeen
17-03-2014
Jongeren
https://www.interteen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies