Jan-Willem van der Hoeven ontvangt Esther-Award

Jan-Willem van der Hoeven, directeur van het International Christian Zionist Center en oprichter van diverse andere Israël-organisaties, heeft op 1 april 2014 in het bijzijn van 160 gasten een “Esther Award” gekregen voor zijn onvermoeibare inzet voor Israël.

Deze Award ontving hij uit handen van Jack van der Tang, woordvoerder van Pillar of Fire. De avond is live uitgezonden via internet. De Award verwijst naar Esther, de Joodse koningin die door moedig optreden de uitroeiing van haar volk door de Jodenhater Haman voorkwam. Ook ontving van der Hoeven bij deze gelegenheid een oorkonde namens Cees Vork van Stichting op de Bres. Eerder ontving hij al van het International Forum for a United Jerusalem de Guardian of Jerusalem Award, en de Louis Brandeis Award namens de Zionist Organisation of America.

Van der Hoevens inzet voor Israël begon in 1963 met de oprichting van de Near East Ministry (NEM) waar later het gebedswerk Op de Bres uit voortkwam. De NEM organiseerde vele jaren de jaarlijkse Reveilweken. Van 1968 t/m 1975 was hij Bewaarder van en prediker in de Graftuin in Jeruzalem. In 1978 nam hij het initiatief tot de jaarlijkse viering van het Loofhuttenfeest in Jeruzalem, waar nu duizenden mensen aan deelnemen. In 1980 richtte hij de Internationale Christelijke Ambassade voor Jeruzalem op. Later kwam daar de Jeruzalem Mars bij, een jaarlijkse Mars van solidariteit met Israël en het Joodse volk.

In 1982 nam hij het initiatief tot de “Mordechai Outcry”, waarbij hij door acties en demonstraties streed voor het recht van Russische Joden om alya te mogen maken, te mogen emigreren naar Israël. Aan de actie “Let My People Go” waarbij o.a. gedemonstreerd werd bij Russische ambassades, deden tienduizenden mensen mee. Deze campagne duurde tot in 1991. Ook nam hij het initiatief tot het International Christian Zionist Congress. Als woordvoerder van de Int. Chr. Ambassade en later met het IZCZ organiseert hij jaarlijks het door duizenden christenen bezochte Loofhuttenfeest.

Zijn visie voor de toekomst is de oprichting van een Israël-centrum waar vanuit op alle mogelijke manieren Israël gesteund wordt, en dat een Model van de Tempel moet huisvesten naar het visioen van Ezechiël.

Van der Hoeven is predikant en wereldwijd spreker op congressen, bij manifestaties en in vele kerken. Zijn doel is kerken en christenen bewust te maken van hun Bijbelse opdracht Israël en het Joodse volk te steunen en te troosten. Hij heeft vele goede contacten met politici en officials, in Israël en daarbuiten. Hij schreef het boek “Babylon of Jeruzalem?”(eerste druk 1993), wat ook in vele andere talen is uitgekomen.

Jan-Willem van der Hoeven (74) en zijn vrouw Ellen wonen in Israël en hebben twee volwassen kinderen, die beiden hebben gediend in het IDF (Israëlische leger). Informatie: www.israelmybeloved.com.

Sabine Plat

03-04-2014
Samenleving
https://www.pillaroffire.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies