Christianmatch organiseert Noach-evenement voor singles

Op zaterdag 10 mei organiseert ChristianMatch een unieke Noach-dag. Na het bekijken van de spectaculaire rampenfilm ‘Noah’ in een bioscoop in hartje Dordrecht zijn de deelnemers welkom op de replica van de bekende Ark van Noach.

Aan boord krijgen de deelnemers een heerlijke lunch aangeboden en denken daarna onder leiding van Aukelien van Abbema na over het thema ‘De zin en onzin van daten’. Na deze workshop is er nog ruim de gelegenheid om ‘De Ark van Noach’ verder te ontdekken.

Oscar winnaar Russell Crowe speelt Noah, een man die een onmogelijke opdracht krijgt wanneer de wereld vernietigd dreigt te worden door een allesverwoestende overstroming. De film schetst, naast de schepping (prachtig!) een donker beeld van de oude wereld. Een wereld die is uitgeput, een wereld waar de Schepper zijn handen van af heeft getrokken. Steeds voel je dat ‘wij’, de mensen, de schepping hebben vernietigd. Maar ook dat de Schepper opnieuw wil beginnen door een eind aan de eerste wereld te maken. Een nieuw Eden. Een nieuw begin.

Kom aan boord

De Ark van Noach in Dordrecht biedt een leuk dagje uit voor iedereen! Aan boord van deze replica van het oudste en tevens het grootste houten schip ter wereld, vindt je activiteiten iedereen. Kom aan boord en ga op ontdekkingsreis! Je krijgt een indruk hoe het schip eruit heeft gezien en ontdekt hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben. Vele vragen zoals ‘Pasten alle dieren wel in de Ark?’ en ‘Hoe wist de bouwer hoe groot de Ark moest worden?’ worden aan boord beantwoord.

Aukelien van Abbema

Bestaat de ware, en hoe vind ik die? Waarom heb ik een type, en is dat verkeerd? Mag je flirten van God? Bestaat er zoiets als “christelijk daten”? Het zijn zomaar een paar vragen die Aukelien van Abbema regelmatig worden gesteld als ze workshops geeft voor singles. Sinds najaar 2010 geeft zij workshops in kerken en spreekt ze ook regelmatig op uitnodiging, zoals op deze dag bij ChristianMatch.nl.

Organisator ChristianMatch.nl is de grootste christelijke datingsite in Nederland voor jong en oud. De site heeft ongeveer 2000 actieve leden vanuit verschillende kerkelijke achtergronden.

inhaken op de actualiteit

“Het kerstevenement van 2013 met bioscoopfilm en eten was een groot succes en werd zeer gewaardeerd door de deelnemers” zegt Jan Dirk Kleijne van Christianmatch.nl. “Nu willen we inhaken op de actualiteit met deze bioscoophit (die velen aan het denken zet), gevolgd door een wandeling door de replica inclusief uitleg van het Bijbelse verhaal en een stuk inhoud door een goede workshop.”

De inschrijving voor het evenement is inmiddels van start gegaan op https://www.christianmatch.nl/noach.php. Er is plaats voor ongeveer 100 deelnemers. Op de website zijn ook verdere details over het programma en de locaties te vinden.

Jan Dirk Kleijne
© Henk-Jan Oudenampsen
25-04-2014
Jongeren
https://www.christianmatch.nl/noach.php

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies