Het verhaal van een voormalig atheïst in Italië

Een paar maanden geleden ontmoette een short-term Operatie Mobilisatie-team Giammarco Romagna in Urbino, Italië. Giammarco is een 24-jarige Italiaanse man die twee jaar geleden tot geloof in Jezus is gekomen. Voor zijn bekering was hij een resoluut atheïst, nu vertelt hij gepassioneerd over Jezus. Hij is de enige evangelische christen in zijn gezin.

Kort geleden werd het OM-team uitgenodigd om te komen eten bij Giammarco thuis. Ze waren de eerste christenen die in het huis zouden komen en aan tafel zouden zitten bij zijn niet-gelovige familie. Het team voelde zich vereerd. Giammarco legde uit dat deze uitnodiging voor hem een grote stap in geloof was. Zijn familie staat namelijk niet achter zijn keuze om Jezus te volgen en ze kiezen er allemaal voor geen contact te hebben met mensen die naar de kerk gaan. Het diner was een zeldzame kans. Het team heeft die avond over Jezus kunnen vertellen en vertrouwt erop dat God zaden heeft geplant in de harten van Giammarco’s familie.

Jezus is de enige waarheid

Zij denken dat ik God als illusie heb gecreëerd in mijn eigen brein. Gelukkig weten wij dat Jezus de enige waarheid is!- Giammarco, christen in Italië

Giammarco legde uit dat zijn ouders niet weten of er een God is en religie zien als iets onpersoonlijks en mechanisch. Zijn zus heeft zichzelf atheïst verklaard. “Zij denken dat ik God als illusie heb gecreëerd in mijn eigen brein. Gelukkig weten wij dat Jezus de enige waarheid is”, vertelt hij. Net als de familie van Giammarco hebben veel Italiaanse families hun wortels in het rooms-katholicisme liggen en geen wens om Jezus te volgen.

Giammarco vertelt dat het heel lastig is om christen te zijn in Italië, omdat er zo weinig mede-christenen zijn. “En de echte betekenis van Gods Woord uitleggen aan hen is heel lastig, omdat je vaak gezien wordt als ‘vreemdeling’ en je moet proberen een muur te doorbreken die door eeuwenlange katholieke leugens is gebouwd.”

Bid voor standvastigheid

Giammarco vraagt om gebed voor de redding van zijn familie. Ongeacht de weerstand vindt hij het de verantwoordelijkheid van christenen om met niet-gelovigen te zijn en spoort hij iedere christen aan om ‘werkelijk te laten zien wie we zijn, en wat het betekent dat Jezus in ons leeft’. Bid mee voor de Italiaanse gelovigen. Bid dat ze in contact mogen komen en blijven met niet-gelovigen en dat ze hen het werkelijke evangelie mogen laten zien. Bid dat ze standvastig zullen blijven zoals in 2 Timotheüs 2:11-13 staat: ‘Als wij volharden, zullen we ook met Hem heersen.’

Transform: Bring it Back TourBreng zelf het evangelie in Italië

Dit verhaal laat de nood zien om het evangelie te verspreiden in Italië. Aankomende zomer kan jij hierin een rol spelen door mee te doen met Transform: een trainingsweek in Rome met aansluitend een outreach in een land rond de Middellandse zee. Wil je meer van dit soort verhalen horen en verder uitgedaagd worden met ons mee te gaan, kom naar de Bring it Back-tour.

Operatie Mobilisatie
© Henk-Jan Oudenampsen
25-04-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies