Opvallende rollen christelijke artiesten in nieuwe film producties

Het komt steeds vaker voor dat christelijke artiesten gastrollen spelen in speelfilms. Een paar films trekken echter meer dan normaal de aandacht hiermee: ‘God’s Not Dead’ en ‘I’m In Love With A Church Girl’.

‘God’s Not Dead’ trekt in Amerika op dit moment volle zalen. De film is een onverwachte hit en heeft al 50 miljoen dollar opgeleverd. In het verhaal komt een student (Josh Wheaton) terecht in een filosofieklas met een atheist als professor. Deze leraar stelt een bijzondere voorwaarde aan zijn leerlingen om te slagen in zijn klas; ze dienen een verklaring te ondertekenen die luidt: ‘God is dood’. Als Josh als enige weigert dit te doen, lokt dit een serie debatten uit die hem meer kunnen kosten dan alleen zijn cijfer…

Newsboys

In ‘God’s Not Dead’ spelen de Newsboys een rol. De band (één van de optredende artiesten op de EO Jongerendag dit jaar) zingt ook de titelsong in de film. Het lied is oorspronkelijk geschreven door Integrity-artiest Daniel Bashta.

I’m In Love With A Church Girl

Op 24 mei gaat in Nederland ‘I’m In Love With A Church Girl’ in premiere. Dat gebeurt rondom concerten van Fred Hammond en Israel Houghton in Leiderdorp. De film zal tussen de optredens door voor het eerst vertoond worden; nadere details worden hierover nog bekend gemaakt. In de film ontmoet een notoire drugsdealer (gespeeld door de beroemde rapper Ja Rule) een keurig gelovig meisje, om vervolgens een relatie met haar te starten die zijn eigen leven (en zijn geloofsleven) op zijn kop zet. De film werd geproduceerd door Galley Molina, die het verhaal schreef over zijn eigen ervaring. Gospelartiest Israel Houghton is producer en leverde een deel van de muziek aan, samen met Fred Hammond (beiden 24 mei in Leiderdorp). Ook TobyMac en T-Bone zijn betrokken bij het project; zij spelen gastrollen in het verhaal.

‘I’m In Love With A Church Girl’ verschijnt in Nederland bij NEEMA. Meer informatie over de concerten van Israel Houghton, Fred Hammond, gasten Iwan & Rebekka Sahertian en de premiere van de film op 24 mei in Leiderdorp is te vinden op

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl

26-04-2014
Muziek
https://www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies