Micha Ml lanceert vernieuwde cursus recht doen

Op donderdag 19 juni lanceert Micha Nl een vernieuwde cursus op de Zuidas in Amsterdam. Micha Ml is een netwerk van 26 kerken en organisaties dat mensen aanzet tot denken over sociale en ecologische gerechtigheid. De vernieuwde MichaCursus is geïnspireerd door het Bijbelse Micha 6 vers 8 waarin de gelijknamige profeet oproept om ‘goed en recht te doen’ en ‘nederig de weg van je God te wandelen’.

In de afgelopen zeven jaar volgden zo’n zesduizend cursisten de eerste versie van de Micha Cursus en dachten vervolgens na over het verduurzamen van hun eigen huishouden of kerk. Of ze werkten mee in talloze diaconale projecten dichtbij en ver weg.

Projectleider Micha Cursus Simon de Kam vertelt: “Uit onderzoek blijkt dat er nog een groot potentieel is van mensen die nadenken over onrecht en armoede en natuurbeheer. Mensen die wel ‘iets willen met gerechtigheid’, maar vaak niet weten waar te beginnen.”

God en geld

Volgens de maker is vernieuwde Micha Cursus een handig hulpmiddel om kerkgangers toe te rusten aan de slag te gaan met “goed en recht doen”. De Kam vervolgt: “In zeven jaar tijd verandert veel, zo zette de economische crisis nog verder door. Daarom hebben we nu bewust een cursusavond ‘God en geld’ toegevoegd. De lancering op de Zuidas is ook een knipoog daarnaar.

Verder werd bijvoorbeeld veilig en gezond eten een steeds belangrijker thema voor veel mensen. Voedsel heeft daarom een meer prominente plek gekregen in de cursus. Daarnaast hebben we voor iedere cursusavond bijzondere en prikkelende filmpjes gemaakt met een moderne Michaprofeet over alledaagse thema’s.”

Gratis

De vernieuwde Micha Cursus wordt her en der in het land toegelicht met diverse instructieavonden voor toekomstige cursusleiders. De cursus kent nog een papieren werkboek maar een groot deel is ook online te volgen via www.michacursus.nl. Op donderdag 19 juni wordt de cursus officieel gelanceerd voor publiek en potentiële cursusleiders met een eerste, gratis instructiebijeenkomst in de Nieuwe Poort, een kerkgebouw op de Zuidas, het financiële hart van Amsterdam.

Micha Nederland

Micha Nederland verbindt 26 verschillende christelijke Nederlandse organisaties en kerken. Uitgangspunt voor de activiteiten is Micha 6 vers 8: “Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.” Andere activiteiten van Micha Nederland zijn: de jaarlijkse Micha Zondag, Basic, Micha Young, lobby en een meerjarig onderzoek onder de noemer Micha Monitor.

Jacolien Viveen
© Henk-Jan Oudenampsen
29-05-2014
Samenleving
https://www.michacursus.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies