Nieuwe studio’s voor TWR in Pakistan en Thailand

In 2013 heeft Trans World Radio (TWR) nieuwe studio’s kunnen realiseren in Pakistan en Thailand voor de verspreiding van het Evangelie. Daarnaast is er een dagelijks live programma uitgezonden naar Syrië om geestelijke hulp te bieden aan mensen die zijn getroffen door het oorlogsgeweld.

TWR heeft haar programma’s voor Noord-Korea vernieuwd en er zijn initiatieven gestart om de jeugd in India te bereiken via nieuwe media. Dit is te lezen in het jaarverslag van TWR Nederland over 2013.

Jongeren in India

Met crosswaveradio.com heeft TWR in India een nieuwe stap gezet. Miljoenen jongeren in India luisteren radio, kijken tv en volgen het nieuws via hun smartphone. Crosswaveradio.com is te beluisteren via de mobiele telefoon en het internet. TWR bereikt de jongeren met het Evangelie op de manier die het beste bij hen past. Aanleiding voor dit initiatief is dat onderzoek heeft uitgewezen dat Indiase jongeren zich vaak niet begrepen voelen door hun ouders en hun kerk.

Nieuwe programma’s Noord-Korea

Elke avond zendt TWR programma’s uit naar het sterk geïsoleerde Noord-Korea. Dit gebeurt vanaf het eiland Guam. De programma’s zijn dankzij het hoge zendvermogen goed te ontvangen. In april 2013 is het aanbod vernieuwd met drie wekelijkse programma’s.

Inkomsten particulieren gelijk

De totale inkomsten van TWR Nederland in 2013 bedroegen € 2,4 miljoen, een daling van 1% ten opzichte van 2012. Terwijl de giften van particulieren op peil bleven, waren er minder inkomsten uit nalatenschappen en van stichtingen. Wel was er een aanmerkelijke stijging van giften van bedrijven.

Directeur Bernard Oosterhoff: “Radio wordt door onze luisteraars vaak omschreven als een trouwe vriend die steeds terugkomt. Daarom zijn we dankbaar dat we de ondersteuning van de wereldwijde programma’s hebben kunnen continueren vanuit Nederland.”

Over Trans World Radio

Trans World Radio wil mensen wereldwijd bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Daarbij maakt TWR gebruik van 15 grote en duizenden lokale radio zenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Bernard Oosterhoff
© Henk-Jan Oudenampsen
29-05-2014
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies