Tweede editie landelijke actie Nonstop Present van start

Een dag én nacht zonder onderbreking kwetsbare plaatsgenoten helpen. Dat is de uitdaging die 100 actievoerders vandaag zijn aangegaan. Ze doen mee aan de landelijke sponsoractie Nonstop Present. Dit initiatief van stichting Present wordt dit weekend voor de tweede keer op landelijke schaal georganiseerd. Ook oud vice-premier André Rouvoet neemt deel aan de actie.

Tijdens de actie serveren ‘nonstoppers’ bijvoorbeeld een verrassingsontbijt voor bezoekers van een inloophuis, helpen vervolgens een oudere man aan een onderhoudsvrije tuin en kinderen uit kwetsbare gezinnen in Den Haag aan schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Initiatiefnemer stichting Present wil een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen in Nederland het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

De actie wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Op ruim 15 plaatsen in Nederland doen groepen actievoerders mee. Voor hun prestatie laten actievoerders zich sponsoren door hun eigen sociale netwerk. De opbrengst is bestemd voor het werk van de lokale stichting Present. Op dit moment is de opbrengst van de actie al ruim 28.000 euro.

Aart Jan Klok
Stichting Present
29-05-2014
Samenleving
https://www.nonstoppresent.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies