Documentaire biedt een zeldzaam inkijkje in wereld van het Amish-gezin

De documentaire ‘Amish – a secret life’ biedt een zeldzaam inkijkje in de afgeschermde wereld van het Amish-gezin van Miriam en David. Een intiem portret van hun gezinsleven en geloofsbeleving.

Omringd door het 21e-eeuwse Amerika leeft een groep mensen die een door geld en materialisme gedreven maatschappij de rug heeft toegekeerd. Zij wijzen de Amerikaanse droom van welvaart en succes af – of een bestaan gekenmerkt door misdaad, geweld, alcoholisme en echtscheiding. De Amish kiezen bewust voor een eenvoudig en sober leven – en een plekje in de hemel.

Deze bijzondere film biedt een zeldzaam inkijkje in hun afgeschermde wereld en schildert een intiem portret van het gezinsleven en de geloofsbeleving van de Amish. Uniek zijn de opnamen die de filmploeg mocht maken van een Old Order Amish-familie, die daarvoor met uitstoting kan worden bestraft omdat foto- en filmopnamen binnen hun geloof streng verboden zijn.

We leven mee met Miriam, David en hun gezin en de worsteling om hun oude waarden en leefwijze in stand te houden te midden van het turbulente moderne bestaan.

David vat het zelf prachtig samen in het laatste deel van de documentaire:

‘Sommigen denken dat de unieke levensstijl van de Amish hen gelukkig zal maken, anderen denken dat ze met een groter huis gelukkig worden… op zich goede zaken… maar als je geluk daarop is gebaseerd, zal het niet blijvend zijn… Pas als je de Here Jezus aanvaardt als je Redder, vind je het ware geluk.’

Evangelische Omroep
Schermafdruk uitzending
16-06-2014
Samenleving
https://www.eo.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies