Ondernemersmeeting Woord en Daad: Veranderen om gelijk te blijven

Woensdag 18 juni D.V. is de jaarlijkse ondernemersmeeting van Woord en Daad. Met het thema: ‘Veranderen om gelijk te blijven’ wil Woord en Daad laten zien hoe ontwikkelingssamenwerking veranderd is door de jaren heen.

Al 10 jaar lang werken ondernemers en Woord en Daad intensief samen. Jan Lock, directeur van Woord en Daad: ‘We dagen elkaar uit door ieder zijn sterke kant in te brengen en van daaruit synergie te krijgen. De som van ondernemers en Woord en Daad is dan niet twee, maar minimaal drie.’ Door een jaarlijkse ondernemersmeeting te organiseren wil Woord en Daad deze samenwerking benadrukken, maar bovenal de brede bedrijvenachterban samenbrengen. Met dit jaar als thema: ‘Veranderen om gelijk te blijven’.

Ontwikkelingssamenwerking is veel meer dan een school bouwen en een waterput slaan. Het is invloed op beleid uitoefenen en gedragsverandering bewerkstelligen. Woord en Daad doet dit door in te spelen op veranderingen, maar trouw te blijven aan de identiteit. De ‘Theory of Change’ is voor Woord en Daad de leidraad om armoede te bestrijden. Maar wat houdt deze theorie in de praktijk in? Verschillende sprekers uit Benin en Burkina Faso zullen ingaan op de diverse aspecten van de Theory of Change, en de verandering daarin door de jaren heen.

Silas Ouedraogo, vakschooldirecteur uit Burkina Faso krijgt vaak te maken met jongeren met een ‘help-me houding’. ‘Het is belangrijk dat deze jongeren inzien dat ze kunnen werken, dat een doorbraak in de armoedespiraal begint bij gedragsverandering. Ik hoop de ondernemers te vertellen hoe belangrijk dat is, zodat deze jongeren ondernemende wereldburgers van Burkina Faso worden!’

Wilhelm Doeleman
Woord en Daad
17-06-2014
Samenleving
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies