Edward de Kam legt directeursfunctie Youth for Christ Nederland neer

Directeur Edward de Kam (57) legt na twintig jaar zijn functie als algemeen directeur van Youth for Christ Nederland neer. Het is tijd om grenzen te verleggen: per 1 september dit jaar wordt hij area director van Youth for Christ EMENA (Europa, Midden Oosten en Noord-Afrika).

Toen hij aantrad in 1994, stond De Kam voor de taak om Youth for Christ nieuwe richting te geven. De leeftijd van de doelgroep moest omlaag, het evangeliserende karakter van de organisatie moest duidelijker worden en Youth for Christ wilde terugkeren naar de steden. “Ik vind het prachtig dat we daar twintig jaar later heel concrete resultaten van kunnen zien”, zegt Edward. “We hebben Rock Solid in Nederland gelanceerd en met Stichting Alpha hebben we Youth Alpha ontwikkeld voor Nederlandse jongeren. In de grote en middelgrote steden hebben we The Mall jongerencentra geopend. Tegen alle ontkerkelijking in groeide Youth for Christ enorm. Nog altijd hebben we het verlangen dat jongeren Jezus leren kennen.”

“Twintig jaar geleden was evangelisatie not done. Ook kerken waren naar binnen gericht. Nu is er weer een groeiende beweging naar buiten vanuit de kerken. Youth for Christ staat in de voorhoede van deze beweging. Onze kracht is altijd geweest dat we in een nieuwe fase voor jonge mensen kunnen opkomen, terwijl we dichtbij de kern van het evangelie blijven. Anchored to the Rock, geared to the times, noemen we dat.”

Adjunct-directeur Wim van Galen gaat uiterlijk tot 1 maart 2015 aan de slag als interim-directeur, zodat naar een opvolger voor Edward kan worden gezocht. “De samenwerking met Wim in de afgelopen jaren heb ik als een zegen ervaren”, zegt Edward, “dus ik draag mijn functie met een gerust hart over.”

Edward de Kam is door Youth for Christ International gevraagd om area director te worden van Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (EMENA). Youth for Christ Nederland is onderdeel van Youth for Christ International, dat in meer dan 130 landen actief is.

Alec Timmermans

01-07-2014
Jongeren
https://www.youthforchrist.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies