Het Evangelie komt tot leven in Israël

Ondanks de huidige onrust in Israël, biedt het land unieke mogelijkheden om het Evangelie te delen. Het is zelfs zo dat de inwoners juist nu op scherp staan en meer open staan voor Jezus. Op dit moment vindt er de outreach ‘Hope for Israel’ plaats met moedige deelnemers die de omstandigheden voor lief nemen. Een voorbeeld van de uitwerking van het evangelisatiewerk vertellen twee OM-medewerkers, Chloe* en Megan*.

Chloe en Megan hadden een aantal van hun vrienden uitgenodigd om tijdens de vakantie met hen af te reizen naar Jeruzalem en Bethlehem om de werkelijke betekenis van het leven, sterven en de opstanding van Jezus te delen. Omdat veel belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jezus daar daadwerkelijk plaats hebben gevonden, hadden ze goede mogelijkheden om het ware verhaal van het verlossende evangelie met hun (Chinese) vrienden te delen.

Getuigen in de plaatsen uit de Bijbel

Als gelovigen konden Megan en Chloe veel dieper ingaan op de werkelijke betekenis van deze Bijbelse plaatsen. Terwijl ze in de geboorteplaats van Jezus waren, deelden ze over het belang van de geboorte uit een maagd. Later praatten ze over profetieën over de Messias die Jezus in deze plaatsen heeft vervuld. Toen ze de kruisiging van Jezus uitlegden, liepen ze in de straat waar Hij wellicht Zijn kruis heeft gedragen.

Graf

In het mogelijke graf van Jezus waar Hij Zijn overwinning over de dood heeft laten zien door Zijn opstanding, nodigden Chloe en Megan hun vrienden uit om hun harten te openen voor de waarheid. Al zijn (nog) niet al hun vrienden gelovig, ze waren bereid om te luisteren naar de verhalen die ze vertelden. Twee van de vriendenkring wilden zich aanmelden voor een Bijbelstudiegroep voor vrouwen!

Tegen het einde van de reis vond Chloe een Chinees traktaat dat de verschillen tussen het christendom en andere religies uitlegde, zoals boeddhisme en taoïsme. Ze gaf het aan een van haar boeddhistische vrienden en zag dat hij het aandachtig ging doorlezen.

Bid voor deze vriendenkring

Wilt u bidden voor deze Chinese vriendenkring, dat “God wil doorgaan in het verzachten en doen bloeien van de harten van de ongelovigen; dat ze een verlangen krijgen om de waarheid te vinden en dat ze mogen ervaren dat Jezus werkelijk leeft!”

* Chloe en Megan zijn om veiligheidsredenen gefingeerde namen.

Operatie Mobilisatie
© Henk-Jan Oudenampsen
22-07-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies