Youth for Christ: Innovatie belangrijk in snel veranderende jeugdcultuur

Op het Trainingsevent op 27 september presenteert Youth for Christ drie nieuwe tools voor het komende seizoen: een boek voor jongeren over geloofstwijfel, een methodiek speciaal voor jongens en een kaartspel voor 16+-jongeren om met andersgelovige vrienden in gesprek te gaan. “In de snel veranderende jeugdcultuur, moet je blijven innoveren”, zegt Corjan Matsinger.

Het Youth for Christ Trainingsevent in Woerden trekt jaarlijks zo’n 800 jeugdleiders. Thema van het Trainingsevent is dit jaar ‘One size fits all’. “Een retorische vraag”, zegt Corjan, “want dat jeugdwerk maatwerk is, zal menig jeugdleider hebben ervaren. Daarom willen we jeugdleiders zo goed mogelijk toerusten, want relationeel werken is wat jeugdwerk continuïteit geeft. Met 40 workshops is er voor ieder wat wils. Daarnaast blijven we innoveren met nieuwe tools.”

Twijfel

Reinier Sonneveld en Corjan Matsinger schreven samen het boek Het Voordeel van de Twijfel, speciaal voor jongeren, gebaseerd op het succesvolle boek De Stilte van God. De boekpresentatie vindt plaats op het Trainingsevent, waar ze samen ook een workshop over het onderwerp geven.

Super-Man

Youth for Christ werkte afgelopen jaren hard aan een nieuwe methodiek voor het werken met jongens; Super-Man helpt jongens tussen 11-15 jaar groeien en houdt daarbij rekening met de leerstijl van jongens: competitief, fysiek en ervaringsgericht. Vanaf 27 september is de methodiek met 24 programma’s te bestellen.

Open Kaart Spelen

Voor 16+-jongeren ontwikkelde Youth for Christ Open Kaart Spelen. Een prikkelend kaartspel waarmee christelijke jongeren op persoonlijke, luchtige en verdiepende manier in gesprek gaan met andersgelovige vrienden over relevante thema’s en levensvragen.

Predikantentrack

Een andere primeur op het Trainingsevent is de speciale track voor predikanten en jeugdouderlingen. In een ochtendvullend programma horen de deelnemers de ins en outs van trends en ontwikkelingen op het gebied van jeugdwerk. Corjan Matsinger en Marian Timmermans presenteren een vergezicht van jeugdwerk in 2020 en nodigen hen uit om in gesprek te gaan over wat zij nodig hebben voor hun gemeente.

Sprekers

Hoofdspreker van het Trainingsevent is Laura Hancock van Youth for Christ UK. Samen met bekende sprekers van Youth for Christ en gasten als Robert Doornenbal (CHE), Ronald van den Oever (JouwSpiritualiteit) en Eline Hoogenboom (Huis van Belle), is er veel ruimte voor creativiteit, inspiratie en verdieping.

Datum: 27 september, van 9:30-17:00 uur

Plaats: Minkema College, Steinhagensweg 3a Woerden

Kosten: €12,50, inclusief koffie, thee en lunchpakket

Alec Timmerman
© Henk-Jan Oudenampsen
05-09-2014
Jongeren
https://www.youthforchrist.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies