Feestelijke tentoonstelling in galerie H10a

De Kinderboekenweek komt er weer aan en dit jaar is het thema ‘Feest!’. Om dat te vieren is er de illustratie-tentoonstelling: TEKENfeest. Zeventien (kinderboeken-) illustratoren uit Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Nijmegen en Zwolle laten originele tekeningen zien uit de door hen geïllustreerde boeken en tijdschriften.

Naast al dit prachtige werk in galerie H10a is deze tentoonstelling ook een mooie gelegenheid om de makers van de tekeningen te kunnen ontmoeten. Verder zijn er speciale activiteiten om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de illustratiewereld.

De tentoonstelling en scholen

De expositie is voor jong en oud aantrekkelijk. Daarnaast bestaat er voor scholen de mogelijkheid om met klassen de tentoonstelling op afspraak bezoeken, waarbij ook gekozen kan worden om één van de illustratoren te laten vertellen over het vak, het ontstaan van de tekeningen, de samenwerking met schrijvers, materialen etc. Ook kunnen de illustratoren door scholen worden uitgenodigd voor workshops of gastlessen.

Tekenwedstrijd ‘Teken je favoriete feestbeest’

Voor de kinderen van de basisscholen is er een tekenwedstrijd! Ze mogen een zelf bedacht ‘Feestbeest’ tekenen. De tekeningen kunnen t/m zondag 16 november worden ingeleverd bij Galerie H10a in Apeldoorn of bij een van de deelnemende illustratoren. Op 23 november worden ze tentoongesteld en vindt ook de feestelijke prijsuitreiking plaats met heuse prijzen, o.a. beschikbaar gesteld door Bruynzeel en de illustratoren.

De feestelijke opening van deze bijzondere expositie is op zondag 5 oktober om 14.00u. Vanzelfsprekend is iedereen hiervoor uitgenodigd. Er is ‘live’ muziek en er zijn tekensessies en andere verrassingen.

Openingstijden

De Galerie H10a Hoofdstraat 10a te Apeldoorn is voor deze expositie elke zondag geopend van 13.00-17.00 uur.

03-10-2014
Samenleving
https://www.h10a.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies