Vrouwenevenement van Compassion: Levende hoop

Op zaterdag 22 november 2014 vanaf 10:30 uur. Locatie: LEG-gebouw in Aalsmeerderbrug. Een dag voor jezelf en een dag met God. Laat je inspireren en ontdek je potentie! Met Wilma Veen (foto), LEV, Muziektheater, Tiemen Westerduin. Ieder kind heeft het recht geliefd, gekend en beschermd te worden. God heeft in jou als vrouw de gave gelegd om leven te brengen, om de nood van de wereld te horen en om hoop te geven.

Het vrouwenevenement biedt een gevarieerd programma: een dag voor jezelf en een dag met God. Laat je inspireren en ontdek je potentie! Met o.a. de aanbiddingsband LEV, Wilma Veen, Muziektheater van Over Schapen Enzo, Tiemen Westerduin, Lillian Nakabiri (Uganda) en Jolanda Omvlee. De deuren gaan rond 10:00 uur open, een half uur voor aanvang. Het programma duurt tot ca. 16:00 uur.

Met medewerking van:

– Wilma Veen is kunstenaar, columniste en presentatrice. Van haar kunst worden o.a. kaarten, agenda’s en dekbedhoezen gemaakt. Daarnaast geeft Wilma ook lezingen en workshops.

– LEV is een aanbiddingsband. Ze leiden aanbidding in kerken en op evenementen én schrijven nieuwe aanbiddingsliederen.

– Tiemen Westerduin is een christelijke jongerenwerker, schrijver en spreker. Hij was meermalen hoofdspreker op de EO-Jongerendag. Tiemen werkt sinds 2009 bij Compassion.

– Over Schapen Enzo bestaat uit Anneke Doest en Ilse Bevelander. Ze schrijven, spelen en zingen al 14 jaar samen. Over Schapen Enzo maakt en speelt interactief muziektheater op maat.

– Jolanda Omvlee is sinds 2009 directeur van Compassion Nederland. Bevlogenheid en rofessionaliteit staan centraal in haar werkwijze. Jolanda is al jaren betrokken in leidinggevende functies op het gebied van onderwijs en ontwikkelingshulp.

– Lillian Nakabiri groeide op in extreme armoede in Uganda en werd opgenomen in het kindsponsorprogramma van Compassion. Lillian werkt nu zelf voor Compassion in Uganda.

Je leven is vol. Toch wil je je leven ook betekenis geven, uit jezelf halen wat erin zit. Niet vanuit schuldgevoel je inzetten voor een ander, maar omdat het bij je past. Herken jij jezelf?

Iedere mens is geschapen naar Gods evenbeeld. Hij maakte Adam en Eva. Haar naam betekent ‘leven gevende’. Of je nu single, verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden of weduwe bent, God heeft je geroepen om leven brengen. In jou ligt het potentieel om een ander tot bloei te brengen. Jouw Maker heeft je nodig in Zijn Koninkrijk.

In het dagelijks leven ben je waarschijnlijk al heel druk met het ‘zijn voor een ander’. Toch vraagt God je om de armen niet te vergeten. In meer dan 2000 Bijbelverzen vertelt Hij hoeveel Hij om hen geeft en hoe gerechtigheid Hem aan het hart gaat. Zou je niet net als God moeten omzien naar de armen? Hoort dat niet gewoon bij je als kind van God?.

Uit het leven en uit jezelf halen wat erin zit, betekent in Gods Koninkrijk onder andere: je geven aan de ander. En dat hoef je niet ingewikkelder maken dan het is. Je kunt gewoon klein beginnen. Wat is haalbaar voor jou in het leven van elke dag? Tijdens het vrouwenevenement willen we je hierin helpen. Ontmoet God, leer van Hem. Laat je inspireren door mooie sprekers en hopelijk ontdek je praktische en leuke handvatten om iets te betekenen voor kinderen in armoede.

Het boek ‘Levende Hoop’ beschrijft ontmoetingen met mensen die in armoede leven en reflecteert op ons Westerse leven. Het verfrissende van dit boek is dat het grote armoedeprobleem teruggebracht wordt tot kleine stappen en oplossingen die er écht toe doen. Auteur Amber van Schooneveld: “Armoede is te verslaan en Gods plan om dat te doen gaat over jou en mij. Maar het is moeilijk om voor de armen te zorgen als je niet weet wie zij zijn en wat armoede voor hen betekent. In dit boek breng ik hun wereld dichterbij.”

Bij aanmelding voor het Vrouwenevenement 2014 kun je, tegen een gift van €10, het boek ‘Levende Hoop’ bestellen. Je ontvangt het boek tijdens het evenement.

Compassion
Compassion
06-11-2014
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies