CHE zamelt 27400 euro in voor Compassion-studenten

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) heeft dit jaar ruim €27.400,- opgehaald voor de ontwikkelingsorganisatie Compassion vanwege het 60-jarig jubileum van de CHE. Hierdoor kunnen zes studenten uit Oeganda, Ecuador en de Dominicaanse Republiek die in armoede zijn opgegroeid een studie volgen en zich ontwikkelen tot professionele christelijke leiders.

Het bedrag kwam tot stand onder meer een spinningmarathon, een inspiratieavond met Ben Tiggelaar en persoonlijke fondswerving door CHE-studenten en -docenten. Ook werden relaties van de CHE aangemoedigd om de CHE te feliciteren door deze zes studenten financieel te ondersteunen.

Leiders ontwikkelen

Benjamin Hoddenbagh, als communicatieadviseur betrokken bij dit project: “Compassion en de CHE willen allebei studenten vormen tot professionele christelijke leiders die een positieve invloed hebben in de samenleving. De CHE zet zich daar al 60 jaar voor in en ook Compassion heeft een bewezen status als het gaat om het ontwikkelen van christelijke leiders. Daarom konden we geen betere partner bedenken voor het jubileum dan het Leadership Development Program (LDP) van Compassion.”

Muskathlon

CHE-studenten hebben in mei vier Oegandese Compassion-studenten ontmoet die door de CHE gesponsord worden. In het kader van jubileum renden de CHE-studenten mee met de ‘Muskathlon’, een (halve) marathon voor het goede doel. Ben Verboom, student Bedrijfskunde was de snelste renner: “De ontmoeting in Oeganda met de Compassion-student Moses, het zien van de extreme armoede daar maar ook van de hoop, heeft mij voor het leven veranderd. Hoe gaaf zou het zijn als er elk jaar een team CHE’ers mee gaat rennen met de Muskathlon.”

Compassion
© Henk-Jan Oudenampsen
14-12-2014
Jongeren
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies