Nieuwe kapitein op de Siloam

Kapitein Rob ten Cate wordt in maart 65 jaar en gaat twee maanden later met pensioen. Hij draagt het stuur na 30 jaar over aan Harm Tulp die de afgelopen twee seizoenen als stuurman heeft meegevaren om de kneepjes van het vak te leren om dit jaar de verantwoording voor het schip over te nemen. Hij zit vol met nieuwe plannen en ideeën voor het schip.

Rob en zijn vrouw Betty waren 30 jaar lang gastheer en gastvrouw op de Siloam. Betty kookte en regelde alles rondom de huishouding en de inzet van de tientallen vrijwilligers die de boot telt. Zij woonden aan boord maar gaan binnenkort op de vaste wal wonen. Koos en Brigitte Meijerink gaan op het schip als beheerdersechtpaar aan de slag. Daarnaast gebeurt veel van het werk op en rond de Siloam door vrijwilligers en daarmee is het zonder meer een geloofsproject.

Het vaarprogramma 2015 van de Siloam is uit. De Siloam is in Nederland enig in haar soort. Ze is de enige boot die haar passagiers verwent met de unieke combinatie van bijbelstudies terwijl ze al varend kunnen genieten van waterrijk Nederland.

Het schip maakt afwisselend 3 of 5-daagse vaarreizen over het IJsselmeer, de Friese Wateren en de Wadden. Naast vertrouwde sprekers als Henk Bruggeman, Jaap Dieleman en Anthon en Joke van der Laak stappen komend seizoen een aantal nieuwe gezichten aan boord zoals Oscar Lohuis met een themaweek over Israel , Martin Brand en Werner von Suetendael.

De Siloam is naast het geplande vaarprogramma tevens geschikt voor het organiseren van bijbelstudieweken, seminars, vakantieweken, leiderstrainingen of evangelisatieweken. Daarnaast is het schip dat accommodatie heeft voor 34 gasten beschikbaar voor zelfgeorganiseerde weken, weekenden of dagen van gemeenten en groepen.

Siloam betekent ‘Uitgezonden’ en verwijst naar de tekst in Johannes 9 waarin Jezus modder smeert op de ogen van een blinde, nadat de man zich in de vijver van Siloam had gewassen kon hij weer zien.

Koos Meijerink
Siloam
14-01-2015
Samenleving
https://www.stichtingsiloam.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies