Verspreiding van christelijk mediamateriaal in Centraal-Azië

De kerk is de laatste jaren gegroeid in één van de Centraal-Aziatische landen waar OM werkt, vooral onder de Farsi sprekende mensen. Dit komt deels door evangelische programma’s in het Farsi die 24/7 worden uitgezonden door vier SAT TV omroepen. Er zijn echter ook 25 miljoen Azeri sprekenden die maar vijf uur per week aan uitzendingen in hun taal kunnen ontvangen.

Nog eens negen andere taalgroepen – in totaal 20 miljoen – hebben zelfs helemaal geen beschikking over christelijke uitzendingen. OM wil daar verandering in brengen door de verspreiding van christelijke media.

De nood voor christelijk mediamateriaal

Voor de mensen die tot geloof komen is er zeer weinig christelijk studiemateriaal in hun eigen taal beschikbaar. Er is dus een groot potentieel voor distributie van evangelisatie-, discipelschaps- en leiderschapsmateriaal door middel van o.a. DVD’s, CD’s, video’s, harde schijven en USB-sticks.

OM werkt aan het produceren van evangelisatie- en discipelschapsmateriaal in de Farsi taal op populaire en makkelijk te verspreiden media. Dit willen we ook doen voor de Azeri taal en later voor de negen andere talen. Dit stelt de inwoners van het Centraal-Aziatische land in staat om hun eigen christelijke muziek en materialen te ontwikkelen voor evangelisatie-acties, onderwijs en leiderschaps- ontwikkeling. In veel gevallen zijn onze materialen de enige christelijke studiematerialen die ze hebben.

Media verspreiding in de praktijk

Christelijke mediaverspreidingWe hebben inmiddels 900 USB-sticks van 16GB verspreid en willen graag nog 2000 USB-sticks van 32GB gaan verspreiden met daarop essentiële materialen voor discipelschaps- en leiderschapsontwikkeling. Ook gaan we uitzendingen verzorgen op de SAT TV in de Azeri taal. Daarnaast zijn we van plan om meer evangelisatie- en discipelschapsonderwijs in audio-formaat in de andere negen talen te produceren. Via websites kunnen de mensen deze materialen dan downloaden en ook nazorg vinden.

Steun dit werk in Centraal-Azië

De ontwikkeling van christelijk materiaal brengt de nodige kosten met zich mee. In totaal is er voor de genoemde projecten een bedrag van € 60.000,- nodig. Helpt u mee om de verspreiding van christelijke media mogelijk te maken in Centraal-Azië? U kunt eenvoudig uw bijdrage leveren door middel van onderstaand formulier. Hartelijk dank voor wat u kunt doen!

Operatie Mobilisatie
© Henk-Jan Oudenampsen
17-02-2015
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies