Israëlweekend van ICEJ opnieuw een groot feest

Van vrijdag 28 augustus tot zondag 30 augustus waren meer dan 500 Christenen bij elkaar op de Betteld voor het Israëlweekend. Het Israëlweekend wordt georganiseerd door de International Christian Ambassy Jerusalem vanuit Nederland. Thema van het weekend was: Herstel … voor de wederkomst.

Op de Betteld werd dit jaar het traditionele Israëlweekend gehouden, er werden bijbelse thema’s behandeld en de inleider nam de aanwezigen mee door het Woord van God om van daaruit uitleg te geven over de gebeurtenissen die al hebben plaatsgevonden en die nog moeten plaatsvinden.

Het gehele weekend was een geweldig feest waarin ook de gelegenheid was om doormiddel van muziek, zang en dans uitdrukking te geven aan onze vreugde. Zaterdag was er gelegenheid om deel te nemen aan een workshop waarin onder andere werd onderwezen over gebed, lofprijzing, het maken van banieren en vaandels/vlaggen en dans. De organisatie van het Israëlweekend mag terugzien op een geslaagd weekend

Het volgende Israëlweekend vindt DV plaats op vrijdag 2 september tot zondag 4 september 2016.

De ICEJ staat al ruim dertig jaar achter Israel op verschillende manieren, zowel in Israel als daarbuiten. De International Christian Embassy Jerusalem is ontstaan in de zomer van 1980. Toen riep het Israëlische parlement Jeruzalem uit tot eeuwige, ongedeelde hoofdstad van de staat Israël, zoals koning David dit bijna 3.000 jaar daarvoor had gedaan. De gehele internationale politiek kwam hiertegen in protest en dertien ambassades werden als gevolg hiervan uit Jeruzalem weggehaald.

Destijds hield een aantal christenen die in Israël woonden, een christelijke viering tijdens het joodse Loofhuttenfeest. Zich bewust van de diepe pijn, die Israël ervoer over het vertrek van de ambassades, ervoeren zij dat God hen riep om een Christelijke Ambassade te openen in deze Stad van de Grote Koning. Zij noemden deze de International Christian Embassy Jerusalem, die christenen uit de hele wereld vertegenwoordigt, en woorden van troost en steun spreekt tot Israël. Sindsdien heeft de ICEJ altijd het volk van het land ten dienste gestaan.

Bert Huizing
© Bert Huizing
03-09-2015
Onderwijs
https://www.ICEJ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies