Doorbreek armoede met onderwijs: geloof in talent

Wat als u niet naar school was geweest? Wat als u nooit had leren lezen en schrijven? En wat als u geen goed opgeleide docenten had gehad? Had u dan gestaan, waar u nu staat? Elk kind, elke jongere en elke volwassene heeft potentie. Iedereen heeft ook dromen. Dromen over een baan, dromen over het verloop van de carriére. Maar… niet iedereen heeft dezelfde kansen.

Zet een land als Zuid-Soedan naast Nederland en je ziet enorme verschillen. Hier kan bijna iedereen lezen en schrijven. Daar is maar liefst 85% van de bevolking analfabeet. Wat voor kansen heb je, als er geen school in de buurt staat? Welke dromen kun je waarmaken, als je geen onderwijs kan volgen?

Geen school te bekennen

SuzyNeem nou de dertienjarige Suzy. Elke dag past zij op haar kleine zusje Mbikotoro. Suzy kan niet naar school. Niet omdat haar ouders dat niet willen, maar omdat er in de hele omgeving geen school te vinden is. Hoe kan zij later ooit een baan vinden en haar gezin onderhouden?

Aandacht voor onderwijs

World Vision maakt zich hard voor onderwijs! We bouwen scholen en zorgen voor voorzieningen op de scholen. We leren kinderen lezen en schrijven, leiden docenten op en stomen tieners klaar voor de arbeidsmarkt.

Voor veel kinderen is het leven veranderd. Een aantal kinderen delen hun impactverhaal graag met u. Klik hier om deze bijzondere verhalen te lezen.

Visie voor het leven

Het is toch fantastisch als we er met elkaar voor zorgen dat meer kinderen hun volle potentie bereiken? Dat kinderen durven dromen, een vak leren dat bij hen past en zich ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen met een visie voor het leven, hun omgeving en hun land!

Doet u mee?

U kunt daarvoor zorgen door te investeren in onderwijs. U kunt heel specifiek investeren in schoolspullen, opleidingen en voorzieningen op scholen. Of… een kind sponsoren en onderdeel worden van zijn/haar ontwikkeling!

Elk kind heeft toch recht op een leven zonder armoede en een hoopvolle toekomst? Geloof in talent en help mee!

World Vision
WorldVision
04-09-2015
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies