Een hoopvolle toekomst voor kinderen en hun ouders in Gwassi

‘Als jij op deze plek zou staan, hoe zou je je dan voelen?’ vraagt een vrouw terwijl ze haar stukje land laat zien. ‘Mijn kinderen zijn nog klein. De oogst levert bijna niets op. Hoe moet ik mijn gezin voeden?’ Red een Kind start een hulpproject.

De wanhoop van deze moeder wordt door veel ouders in Gwassi gedeeld. Gwassi is een plattelandsgebied in Zuidwest-Kenia. De armoede is er groot. Juist de kinderen moeten het dan ontgelden. Schoon drinkwater is er niet, een maaltijd hooguit één keer per dag. De schoolgebouwen staan op instorten. Kinderen werken hard en meisjes trouwen heel jong.

Daarom is Red een Kind in Gwassi begonnen met een dorpsprogramma. We helpen kinderen, jongeren en gezinnen in dit gebied om de armoede en wanhoop te ontgroeien. Over vijf tot zeven jaar kan deze moeder op eigen benen staan en verder werken aan een kansrijke toekomst voor haar kinderen. Dat doen we onder andere door zelfhulpgroepen op te zetten.

Een hoopvolle toekomst voor kinderen en hun ouders in Gwassi. Is dat mogelijk? Met uw hulp wel! Groei mee met dit project en geef uw steun!

Red een Kind
Red Een kind
20-09-2015
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies