Symposium: Meer aandacht voor kinderen van gescheiden ouders

In kerken is vaak verlegenheid rond kinderen in scheidingssituaties. De manier waarop we in de kerk reageren is enorm van belang. We kunnen voor kinderen en hun ouders de draagkracht of juist de draaglast vergroten.

Timon en SGJ Christelijke Jeugdzorg organiseren in samenwerking met het Nederlands Dagblad op zaterdag 10 oktober in Amersfoort een symposium over Kind en Scheiding; de verlegenheid voorbij.

Voelt u zich in uw kerk betrokken bij kinderen van gescheiden ouders? Werkt u met kinderen en wilt u uw kerk tot een veilige plek maken voor kinderen in scheidingssituaties? Of hebt u als voorganger of pastoraal werker contact met het hele gezin waar echtscheiding speelt? Kom dan in de Week van de Opvoeding op zaterdag 10 oktober 2015 naar het Symposium Kind en scheiding, de verlegenheid voorbij.

Tijdens het symposium zal in diverse workshops ingegaan worden op verschillende thema’s. Zoals oog krijgen voor kwetsbare kinderen en het versterken van het informele netwerk rondom kinderen van gescheiden ouders. We reiken praktisch handvatten aan om het onderwerp scheiding bespreekbaar te maken.

Na een inleiding, volgen workshops met medewerking van Jeanine Geijtenbeek, Ds. Middelkoop, Agnes Huizenga, René Knip, Erik-Jan Verbruggen, JOP en HGJB mee. Om 2 uur volgt een o.l.v. Tijs van den Brink, met o.a. Kees van der Staaij (SGP), Mona Keijzer (CDA) en Joël Voordewind (Christen Unie).

Symposium ‘Kind en Scheiding’, De verlegenheid voorbij

Zaterdag 10 oktober van 10.00-15.00 uur

Locatie: Guido de Bres, locatie Paladijnenweg 251, Amersfoort

Kosten: 10 euro p.p. dit is inclusief lunch (contante betaling op de dag zelf)

Aanmelden kan via kindenscheiding.net.

Nederlands Dagblad
© Henk-Jan Oudenampsen
28-09-2015
Samenleving
https://www.kindenscheiding.net

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies